Politiet i Haderslev undersøger om der har været en børnelokker på spil, eller ej.

Politiet i Haderslev undersøger om der har været en børnelokker på spil, eller ej.

FORÆLDRE OPSKRÆMTE:

Er der en børnelokker på spil?

Politiet i Haderslev bekræfter at man efterforsker en sag, hvor en dreng er blevet kontaktet af en voksen mand

Af
Peter Rasmussen

Rygtet om, at en børnelokker er på spil i det sønderjyske, løber som en steppebrand på de sociale medier lige nu. Her lyder budskabet, at der er tale om en voksen mand i en rød bil, som tager kontakt til mindre børn.
Der er som bekendt sjældent røg helt uden ild, og politiet i Haderslev kan da også bekræfte at man efterforsker en sag, hvor netop en voksen mand i en rød bil, skulle have forsøgt at lokke en dreng ind til sig i bilen. Det har dog - indtil videre - ikke været muligt, at få hændelsen verificeret - eller på anden vis komme videre i sagen.
"Det er selvfølgelig vigtigt at børn lærer, hvordan de skal reagere, hvis fremmede forsøger at få dem med ind i en bil - eller et andet sted hen, og tilbyder slik, film eller at få lov til at se kæledyr. På den anden side er det også vigtigt, at man ikke gør sine børn unødigt bange og bekymrede," siger lederen af politikredsens kriminalpræventive sekretariat, Christian Østergaard.

Fup eller fakta

Politikommisær Jens-Peter Rudbeck fra politiet i Haderslev, tilføjer at man som voksen må søge at finde rede i, hvad der er fakta i den historie barnet kommer med:
"Er barnet vitterligt blevet kontaktet, skal man kontakte politiet direkte, og ikke lade historien vandre rundt. Se om man ikke kan få konkrete oplysninger så som signalement af manden, farve og model på bilen og måske endda: registreringsnummer," siger han.

Publiceret 20 May 2014 18:30