Nummerpladerne lå under et betongulv på Prangervej 83.

Nummerpladerne lå under et betongulv på Prangervej 83.

Fund:

Gåden om pladerne er endnu ikke løst

De mange nummerplader ligger nu hos politiet i Fredericia

Af
Lars Saugbjerg

I sidste uge fortalte Lokalavisen Budstikken historien om et gådefuldt fund på Prangervej 83. Ved opbrydning af et betongulv fandt Alice Pedersen og hendes mand omkring 1.000 gamle nummerplader. Ingen kunne forklare, hvordan nummerpladerne var havnet der. Og gåden er endnu ikke løst.
En læser mener, at modstandsbevægelsen har brugt dem som falske plader under besættelsen. Han har kendskab til lignende men mindre fund i Virum. En anden læser mener, at en smed må have fået pladerne af rigspolitiet - og ikke fulgt ordren om at destruere dem.
“Da historien kom i avisen fik vi et hav af henvendelser. Rigtig mange har været forbi for at købe en plade, men mange har også givet udtryk for, at vi ikke måtte beholde dem,” fortæller Alice Pedersen, der derfor kontaktede politiet.
Hun må skam gerne beholde nogle stykker, lyder meldingen fra ordensmagten, der dog har hentet de resterende ind på politigården.
“Vi vil jo gerne undersøge sagen. Måske kan vi finde frem til historien bag. Vi har kontakt til flere folk, der er historisk interesserede. Blandt andre Fredericias pensionerede politikommissær, Steen Jørgensen, der har skrevet om byens politihistorie,” siger Søren Bo Petersen, Lokalpolitiet i Fredericia, der håber at have nyt i den gamle sag i løbet af nogle uger.
Alice Pedersen har i øvrigt kontaktet en veteranbilklub, der også forsøger at løse gåden.

null

Publiceret 20 May 2014 10:00