Smådyrshandlerne er populære - særligt blandt markedets yngste gæster, der lader sig begejstre over alt fra kaninunger til høns og hundehvalpe. Søndag handles der også med heste på Korskro Hestemarked.

Smådyrshandlerne er populære - særligt blandt markedets yngste gæster, der lader sig begejstre over alt fra kaninunger til høns og hundehvalpe. Søndag handles der også med heste på Korskro Hestemarked.

SE BILLEDERNE:

Korskro Hestemarked overgik sig selv

Godt hjulpet på vej af vejret og Facebook satte Korskro Hestemarked ny imponerende publikumsrekord i år

Af
Louise Ritter

Motorvejen lukkede til, politiet sendte køvarsler ud, og kræmmerne måtte sende bud efter flere varer. Efter mere 45 år er Korskro Hestemarked langt fra ved at gå af mode - tværtimod. I Store Bededagsweekenden overgik markedet endnu engang sig selv i antal publikummer.
“Vi er meget glade. Årets marked var det største hidtil, og vi måtte dele ekstra parkeringskort ud, fordi en del kræmmere måtte have en ekstra bil op med varer. Nogle af de rutinerede kræmmere har budt på, at vi havde 60.000-70.000 gæster, men det er så svært at sige præcist. Det er dog sikkert, at der var mange. Særligt fredag og lørdag, som traditionelt også er de store dage,” lyder det fra arrangør Ida Friis Møller tidligt mandag morgen.
Hun har netop indtaget morgenkaffen sammen med oprydningsholdet. Allerede tirsdag skal alle spor af landsdelens suverænt største kræmmermarked være væk, så der skal knokles.

Facebook er vejen frem

Årets store markedssuccés tilskriver arrangørerne flere ting.
“Først og fremmest vejret. Det betyder så meget, og i år var det i den grad med os. Byger gør ikke så meget, men massiv regn får folk til at holde sig væk. Særligt hvis det regner fra morgenstunden, hvor folk sidder derhjemme over morgenmaden og finder ud af, hvad dagen skal bruges på. Omvendt er for meget varme og sol heller ikke så godt, for så foretrækker folk stranden. I år var det helt perfekt,” siger Ida Friis Møller, der også tilskriver tredje generation af Korskro Marked-familien en del af æren for publikumsrykindet.
“De er for alvor begyndt at komme med ind over, og det er dejligt. De bruger for eksempel Facebook til at reklamere for markedet, og det giver helt sikkert også noget,” siger Ida Møller, der også nævner, at de lokale og regionale medier i år måske har været lidt mere rundhåndede med foromtaler af markedet.
“Jeg var ovre ved hestene på markedets sidste dag, og der sad et par hestehandlere, som havde hørt om Korskro Markedet i radioen. Ellers kendte de det ikke,” siger Ida Friis Møller, inden hun igen tager fat på oprydningen. Mere end 60.000 gæster, 350 kræmmere og et rigt udvalg af dyr efterlader sig en vis mængde spor.
Der er i sandhed sket en del siden kromand Peder Møller i 1960'erne stablede en lille lokal markedsplads på benene. Lille er den i hvert fald ikke længere, og nu svinger anden generation af Møller-familien altså dirigentstokken godt hjulpet af tredje generation.
Sammen skal de nu lige puste lidt ud ovenpå årets succés, men ikke ret længe. De første 100 kræmmere har allerede meldt deres ankomst igen næste år.

Man skulle være vaks på fødderne for at få en plads at sidde på ved årets marked, der trak et rekordstort publikum til.

Man skulle være vaks på fødderne for at få en plads at sidde på ved årets marked, der trak et rekordstort publikum til.

Publiceret 20 May 2014 11:15