Politiet holder åbent hus i Fredericia.

Politiet holder åbent hus i Fredericia.

Åbent hus:

Kom helt tæt på politiet i Fredericia

Lørdag den 24. maj er der åbent hus på Fredericia Politigård fra kl. 10-15

Sydøstjyllands Politi holder åbent hus på Fredericia Politigård, lørdag den 24. maj kl. 10-15.
”Vi holder åbent hus ved Fredericia Lokalpoliti fordi det er 25 år siden at politigården blev taget i brug, og fordi vi i Sydøstjyllands Politi meget gerne vil i dialog med borgerne i politikredsen om vores arbejde og om borgernes forventninger til os,” siger politidirektør Helle Kyndesen.
”Vi glæder os rigtigt meget til at byde indenfor her på politigården. Der bliver virkeligt noget at se og høre,” siger lederen af lokalpolitiet i Fredericia, Peter Balsgaard Nielsen.
Hele Fredericia Politigårds udendørsområde, garageanlægget, noget af det indre af politigården, noget af voldanlægget, hele Nørre Voldgade og de to mindre parkeringspladser ved politigården er inddragede i eventen.
Det er lokalpolitiet, der har ansvaret for præsentationen af patruljetjenesten og efterforskning samt den lokale borgerbetjening. Lokalpolitiet har også ansvar for præsentation af tjenestevåben og anden personudrustning og for fortælling om detentionen.
Færdselsafdelingen har motorcykler, en ATK bil, laser og en hel del andre dimser og deviceses med, ligesom Tungvogncenter Syd medbringer en hel lastbil, der vil blive udsat for et kontroleftersyn, der vil være en gyser for enhver vognmand. Indsatslederne er der med deres særlige køretøj og kompetencer – medmindre de bliver sendt på opgave. Helt nyuddannede politifolk fortæller sammen med HR afdelingen om politiuddannelsen, Kriminalteknisk afdeling, der er placeret på Fredericia Politigård viser, hvad en kriminaltekniker formår. Man kan diskutere med en konfliktråds-koordinator, høre om politikredsens indbrudsindsats og om, hvordan man selv kan være en vigtigt aktør i bekæmpelsen af indbrud. For børn er der lavet en særlig ”politioptagelsesprøve”, som man også kan få taget sit fingeraftryk på. Og så kan man komme til at sidde på en politimotorcykel eller i en patruljebil, mens far eller mor tager et billede. Fra fredag kl. 12 til lørdag kl. 17 er der afspææring af parkeringspladser i området ved politigården.

Publiceret 21 May 2014 05:00