Sådan ser de nuværende pejlemærker i byen ud - de ny skilte har samme formsprog, men er mindre (foto: D-Sign Tegnestuen).

Sådan ser de nuværende pejlemærker i byen ud - de ny skilte har samme formsprog, men er mindre (foto: D-Sign Tegnestuen).

Besøgende skal bydes bedre velkommen til midtbyen

Nye skilte skal guide de besøgende i midtbyen

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Guide “Der vil foreløbig blive sat skilte op der henviser til ti forskellige steder i midtbyen”, det fortæller designer Anne Mette Rasmussen og lister de ti steder op:
“Dem vi arbejder med nu er skilte der skal henvise til Koldinghus, Nicolai-komplekset, banegården, p-pladser, Mungo Park, Godset, Gågade-nettet, Turistinformationen, toiletter og biblioteket”.
Kolding skal byde besøgende i midtbyen bedre velkommen, og derfor har Kolding Kommune og Kolding Handelsråd valgt Anne Mette Rasmussen fra D-sign Tegnestuen i Kolding til at udforme nye midtbyskilte.
”Kolding har mange attraktioner og oplevelser i midtbyen, men det kan være svært at finde rundt for besøgende på gåben i den indre by. Vores gæster har samtidig behov for at finde fra de centrale p-pladser og ud til bymidtens attraktioner og gågaden,” siger fungerende turistchef Line Hansen, Visit Kolding.

Samme formsprog

Skiltningen kommer til at ligne de pejlemærker der i forvejen står rundt om i byen:
“Vi arbejder med det samme formsprog, og pejlemærkerne kommer til at sidde på mindre master, små pullerter og vis nogle facade-skilte”, fortæller Anne Mette Rasmussen, der håber, at skiltene når at komme op ingen turistsæsonen for alvor kommer i gang:
“Jeg sidder og arbejder på dem lige nu, og det er planen, at de første skilte skal op omkring den 1. juni”.
Skiltene forventes endeligt implementeret i midtbyen midt august 2014.

Udstilling

I forbindelse med skiltningen har der været udskrevet en konkurrence. For at give Kolding Kommunes borgere indblik i designvirksomhedernes proces udstilles forslag fra konkurrencen om nye skilte på Kolding Bibliotek til lørdag den 7. juni.
Udstillingen er åben for alle i bibliotekets åbningstid.

Publiceret 21 May 2014 20:00