Torben Blaaholm begyndte hjemme i garagen. Siden er det bare gået én vej - fremad

Torben Blaaholm begyndte hjemme i garagen. Siden er det bare gået én vej - fremad

Fra garage til stort domicil i Esbjerg

Øget vækst på 90 pct. betyder, at Blaaholm A/S igen udvider

Af
Rune Weitling

I 2005 var der Torben Blaaholm og hans garage. Det hed Blaaholm Maskinteknik og skulle løse traditionelt smedearbejde samt mindre specialopgaver. Resten er historie.
Forleden kunne Blaaholm A/S, som det hedder i dag, præsentere en omsætningsvækst i sidste regnskabsår på vilde 90 procent til knap 50 millioner kr. og det skyldes i særdeleshed det voldsomme boom i offshore branchen.
“Vi flyttede fra Næsbjerg til Esbjerg i 2010, og selv om der allerede dengang var godt gang i offshore branchen, så kunne ingen vide, at den ville udvikle sig så eksplosivt her i området. Vi flyttede primært for at komme tættere på vores kunder,” fortæller adm. direktør Torben Blaaholm, hvis virksomhed i dag har til huse i Kjersing, Esbjerg.

Søger nye medarbejdere

Da virksomheden, der blandt andet udvikler og producerer udstyr til produktion og transport af vindmøller og tårne, flyttede til Esbjerg rykkede man ind i et 2200m2 stort domicil. I dag er det heller ikke tilstrækkeligt i forhold til Blaaholm A/S fortsatte udvikling, hvor man nu er oppe på 25 ansatte.
“Og lige i øjeblikket søger vi helt specifikt fire nye medarbejdere, ” siger Torben Blaaholm, der kan notere sig, at det ikke kun er inden for offshore vind, at virksomheden vækster i disse år.
Også offshore olie/gas området har man for alvor fået en fod inden for og kan notere en tilsvarende vækst, ligesom Blaaholms eksport er steget til at udgøre 30 procent af omsætningen.
“Siden vi startede er det traditionelle smedearbejde vokset, men langt fra i samme grad som forskellige specialløsninger. I dag udgør specialløsninger langt den største del af vores arbejdsopgaver. En udvikling vi er meget tilfredse med,” siger Torben Blaaholm og fortsætter:
“De medarbejdere der har været med til at opbygge virksomheden, er stadig en del af virksomhedens dygtige medarbejderstab. Det har været - og er fortsat - vores plan, at vi skal vokse, men det skal være kontrolleret. Vi skal kun have dygtige medarbejdere og vi skal hele tiden være velkonsolideret. Vi skal være i stand til at sige nej tak til en ordre, hvis vi vurderer, at det er bedst for kunden eller Blaaholm A/S. At levere kvalitet hver eneste gang er altafgørende for os” lyder det fra direktøren.
Blaaholm A/S er desuden ved at bygge en ny produktionshal på 900 m2 med en frihøjde på 6,4 meter - og 200 m2 kontorareal, der primært skal bruges af virksomhedens tekniske afdeling.

Publiceret 21 May 2014 09:15