Søs Fenger er en af Danmarks bedste sangerinder, og nu gæster hun snart Oksbøl sammen med Sys Bjerre

Søs Fenger er en af Danmarks bedste sangerinder, og nu gæster hun snart Oksbøl sammen med Sys Bjerre

Gratiskoncert med Sys Bjerre og Søs Fenger til fordel for flygtninge i Oksbøl

Nutid og datid flyder sammen den 7. juni i Oksbøl, hvor en perlerække af dansk musiks største stjerner spiller til fordel for verdens flygtninge og Amnesty International

Af
Kim Schou

Oksbøl lægger den 7. juni historisk græs til en koncert med bl.a. Sys Bjerre og Søs Fenger, når de to sammen med flere andre kendte musikere spiller for at samle penge ind til Amnesty International og verdens flygtninge.

Flygtningestemmer

Koncerten er en live-opførelse af albummet Flygtningestemmer. Initiativtageren, musikeren og psykologen Gert Barslund har i tæt samarbejde med Rehabiliteringscenter For Torturofre, ønsket at sætte fokus på, hvordan det er at leve som flygtning med de traumer, der følger efter krig og flugt. Med projektet Flygtningestemmer fortæller flygtninge fra Bosnien, Syrien, Iran og Palæstina hver deres historie gennem sange, der fortolkes af en lang række danske frivillige musikere, der giver et musisk udtryk på den enkelte flygtnings egen historie.

Koncert i historiske omgivelser

Koncerten foregår i flygtningelejren i Oksbøl nær ved flygtningekirkegården. Efter anden verdenskrig og frem til 1949 var lejren ved Oksbøl danmarkshistoriens største flygtningelejr med op til 36.000 flygtninge indkvarteret i barakbyen.
I dag er de fleste barakker væk, men den smukke flygtningekirkegård med de mange kors er tilbage. Kirkegården besøges forsat jævnligt af efterladte til de tyske civile ofre for krigen, som i stort tal flygtede til Danmark i krigens slutning.
”Det er et smukt sted at holde en koncert for nutidens flygtninge. Området er fuld af barsk historie om ødelagte menneskeskæbner på flugt fra krig og ødelæggelse, men det er samtidig et smukt og fredfyldt sted til at fordybe sig i musikkens fortolkning af flygtningenes skæbne.”, siger Claus Kjeld Jensen, museumsdirektør, Museet for Varde by og omegn.

Fremtidigt museum for flygtninge

Koncerten er samtidig et startskud for arbejdet med et nyt stort flygtningemuseum i Varde Kommune på samme sted, som flygtningelejren i Oksbøl lå, og hvor der stadig er enkelte bygninger tilbage udover flygtningekirkegården.
”Vi har en ambition om at fortælle de tyske flygtninges historie samtidig med, at forskellige nutidige udstillinger kan sætte fokus på nyere flygtningehistorie. Derfor har vi planer og ambitioner om et nyt stort flygtningemuseum i Kommunen. Disse planer bliver kickstartet med koncerten. Jeg håber, at rigtig mange møder op og bakker op om vores vision for området”, slutter Claus Kjeld Jensen, museumsdirektør, Museet for Varde by og omegn.
Der er gratis adgang - alle er velkomne.

Praktisk information:

Koncerten finder sted på plænen ved Præstegårdsvej 21 i Oksbøl

Lørdag den 7. juni kl. 15-17

Få en rundvisning i den tidligere flygtningelejr og hør om det kommende

Danmarks Flygtninge Museum fra kl. 13.00 - 14.30

Publiceret 21 May 2014 06:00