Kasper Pedersen og Ann Davidsen bag disken i den populære kiosk, som altså er kommet på nye hænder. Ved spidsbelastninger i kiosken kommer Kaspers søster Louise Pedersen også og hjælper til.

Kasper Pedersen og Ann Davidsen bag disken i den populære kiosk, som altså er kommet på nye hænder. Ved spidsbelastninger i kiosken kommer Kaspers søster Louise Pedersen også og hjælper til.

Lokal familie driver kendt kiosk videre

Familien Pedersen har overtaget kiosken på Jørgen Pedersensvej

Af
Rune Weitling

Ding Dong! “Jamen goddag med dig Orla...”
Lokalavisen Esbjerg er på besøg hos den populære kiosk på Jørgen Pedersensvej 10 i Esbjerg, og mens interviewet med kioskens nye ejere Eddy og Kasper Pedersen er godt i gang i baglokalet, kan man høre Ann Davidsen betjene kunderne ude i kiosken. Og dem er der mange af.
“Og det er selvfølgelig også blandt årsagerne til, at vi gerne ville overtage kiosken,” fortæller Eddy Pedersen - der måske er bedre kendt som indehaver af E.P. Auto i Samsøgade - og fortsætter:
“Men den primære årsag er sgu for at være helt ærlig nostalgi. Jeg er kommet i denne kiosk i mange, mange år, og jeg synes bare, det ville være så synd, hvis den lukkede. Så da Kirsten (Kirsten Søgaard Larsen, red.) fortalte, at hun gik på efterløn, så snakkede vi frem og tilbage om situationen, og det endte så med, at vi har overtaget kiosken,” siger Eddy med et smil, mens det ude fra butikken lyder: Ding Dong!

En særlig stemning

Det bliver dog ikke Eddy Pedersen selv, der skal betjene de mange kunder i kiosken. Det er derimod sønnen Kasper Pedersen, og når han ikke er der, men passer sit studie til folkeskolelærer, så er det Ann og Irene, der begge har været i kiosken i mange år, som tager imod og langer alt fra ugeblade til cigaretter, øl og lottokuponer over disken.
“Der er en særlig atmosfære i denne kiosk, som man ikke finder mange steder,” fortæller Kasper, men bliver atter afbrudt af en dør, der går op efterfulgt af et Ding Dong!
“Men der er som sagt en særlig stemning her. Der er rigtig mange stamkunder, og man får gerne en god sludder om vind og vejr med kunden. Det er ikke som i et supermarked. Der er tid og overskud, og det kan kunderne og vi godt li',” fortæller den 23-årige mand, som er blevet taget godt imod.

Se og Hør sælger stadig

Ding Dong! lyder det fra butikken og AnnDavidsen hilser som vanligt flinkt på kunden, der skal have et ugeblad og en pakke smøger med.
“Alene ugeblade sælger vi 15.000 af i måneden, og også stadig Se og Hør,” griner Ann, der når at betegne sin arbejdsplads som en dejlig kiosk med søde og rare kunder, inden det næste Ding Dong! klinger.
Også varelotteri og landbrugslotteri er gode indtægtskilder i den populære kiosk, ligesom man har en fin forretning med vaskeriudlejning og inden længe også som pakkeudleverings-sted.
“Det er en god kiosk. Så enkelt er det. Derfor skulle den ikke lukke. Vi er glade for at overtage den, og at den bliver familiedrevet, synes vi egentlig passer meget godt til atmosfæren,” siger Eddy med et smil og tilføjer, at man i øvrigt inviterer venner, familie og forretningforbindelser til åbent hus den 6. juni i den nye, gamle kiosk, hvorfra det såmænd atter lyder:Ding Dong!

Publiceret 21 May 2014 11:30