Jonas Knudsen er seneste EfB skud på A-landsholdsstammen.

Jonas Knudsen er seneste EfB skud på A-landsholdsstammen.

Seks landsholdsspillere udviklet i Sydvestjylland

Når Danmark torsdag aften møder Ungarn i en landskamp i Debrecen, vil seks af spillerne på banen eller udskiftningsbænken være udviklet i klubber i Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS), der er EfB's samarbejde med 54 mindre klubber om talentudvikling.
"Vi er naturligvis stolte af, at det fællesskab og tætte samarbejde, vi igennem en årrække har opbygget i vores region, er i stand til at bringe så mange spillere frem til det højeste niveau. Vi skal tilbage til 60'erne, da EfB på et tidspunkt havde syv-otte spillere i landsholdets startopstilling, for at finde en sydvestjysk repræsentation på landsholdet, som overgår den aktuelle," siger EfB's ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård.
De seks spillere er med deres oprindelige klubber nævnt:
Jonas Knudsen – Hjerting IF
Kian Hansen – Grindsted GIF
Peter Ankersen – Esbjerg fB
Jakob Ankersen – Esbjerg fB
Jakob Poulsen – Næsbjerg RUI
Martin Braithwaite – Sædding-Guldager IF
Fire af spillerne har i dette forår spillet for EfB, mens Martin Braithwaite i fjor blev solgt til den franske Ligue 1-klub, FC Toulouse. Jakob Poulsen nåede at spille 134 førsteholdskampe og score 21 mål for EfB, inden han i januar 2006 skiftede til hollandske sc Heerenveen.
"At fire af de seks spillere med en EfB-baggrund er fra serieklubber i vores region bekræfter, at mange landsholdsspillere har gennemgået deres første fodboldudvikling i små klubber. For dansk fodbold er det en succeshistorie, at klubber som EfB tager vare på talentudviklingen og løbende forbedrer kvaliteten af samarbejdet med mindre klubber i sin region," siger Niels Erik Søndergård.

Publiceret 21 May 2014 17:00