Formand for Udvalget for Børn og Undervisning Per Rask Jensen var først på talerstolen

Formand for Udvalget for Børn og Undervisning Per Rask Jensen var først på talerstolen

Spot på udsatte børn og unge

150 af kommunens medarbejdere, som arbejder med børn og unge, var tirsdag samlet til debatmøde på Borgercenter Varde

Af
Kim Schou

Emnet var udsatte børn og unge. Budskabet var klart. Er I bekymret for et barn, så skal I reagere, pointerede Henrik Horster fra Ankestyrelsen.
Formand for Udvalget for Børn og Undervisning Per Rask Jensen var først på talerstolen. Han kunne fortælle, at antallet af underretninger er stigende i Varde Kommune, mens antallet af anbringelser er faldende.
"Det er så enormt vigtigt, at vi tager hånd om kommunens børn og reagerer, hvis vi bliver bekymret for et barn. Vi er helt sikkert blevet bedre til at spotte mistrivsel blandt børn i Varde Kommune, og vi har søsat en række tiltag på området. Vi kan altid blive bedre, og det er blandt andet derfor, vi er samlet i dag," fortalte Per Rask Jensen.

Reagér på bekymringerne

Debatmødet udspringer af en landsdækkende kampagne kaldet ”Del din bekymring”, som Ankestyrelsen står bag. Ankechef Henrik Horster var inviteret med til debatmødet. Hans budskab til deltagerne var klart.
"Det er helt i orden at være i tvivl, men det er ikke i orden ikke at reagere på bekymringer og tvivl. Det er min erfaring, at det er meget sjældent, at I tager fejl, når I er bekymret. Lærer og pædagoger har grundlæggende et godt blik for barnets trivsel – det er blandt andet noget, I trænes i under jeres uddannelse," fortalte Henrik Horster.

Fuldt hus

Der var fuldt hus til debatmødet, og pladserne til kurset var hurtig booket. Deltagerne lagde da heller ikke skjul på, at det er et emne med fokus i dagligdagen.
"Jeg var med det samme klar over, at jeg ville med til mødet. Det er et meget vigtigt emne, der naturligt fylder i hverdagen. Det har været rigtig godt at være med i dag, fordi vi er blevet klædt endnu bedre på til dagligdagen og til at håndtere sagerne. Vi er flere af sted i dag, og nu har vi et godt grundlag for at snakke om, hvordan vi håndterer eventuelle sager hos os," sagde dagtilbudsleder Inga Holm Jensen fra dagtilbuddet Børneuniverset.

Publiceret 21 May 2014 16:00