Monika Mazurek og Denni Christensen fra Ung Effekt vil fylde Frøforsyningen i Aabenraa med lopper til fordel for udsatte børn. Foto:Svend Mikael Larsen

Monika Mazurek og Denni Christensen fra Ung Effekt vil fylde Frøforsyningen i Aabenraa med lopper til fordel for udsatte børn. Foto:Svend Mikael Larsen

Unge med et hjerte for udsatte børn

Med Det Sønderjyske Marked åbner foreningen Ung Effekt dørene for et loppemarked der hjælper

Af
Af Svend Mikael Larsen

Første gang foreningen Ung Effekt markerede sig var med et julearrangement for børn fra udsatte familier i Sønderborg. Det var i december sidste år.
Næste projekt i Ung Effekt er en sommerlejr for børn i alderen 6-12 år, som man vil holde i uge 29 på Alsborg ved Fynshav. Men den slags kræver penge, og dem har de aktive unge mennesker tænkt sig at skaffe gennem et stort og lidt utraditionelt loppemarked.
Det Sønderjyske Marked, som de har kaldt det, bliver holdt i multiaktivitetscentret Frøforsyningen på Lille Kolstrup i Aabenraa.
Her kan kræmmere og alle andre leje sig en stand og sælge alt mellem himmel og jord.
“I Frøforsyningen er der masser af plads i flere store lyse lokaler, så det kan sagtens blive et rigtig stort marked, hvor der i hvert fald er plads til 150 stande,” fortæller Denni Christensen.
Det er Denni's far Kjeld Christensen, der ejer centret, og som med stor velvilje lægger lokaler til det gode formål.
Loppemarkedet, der holdes den 28. juni, bliver usædvanligt på flere måder. For det første ved at det bliver holdt et spændende sted som Frøforsyningen med store indbydende lokaler. Fra centrets lydanlæg vil der dagen igennem strømme behagelige og nok lidt jazzede toner, og i foyeren har de unge mennesker i Ung Effekt tænkt sig at indrette et café-område med et sønderjysk inspireret kaffebord. Dertil kommer et særligt rum, hvor de vil informere om foreningen, og de visioner de har for deres frivillige indsats.
“Vi har den opfattelse, at man sagtens kan samle penge ind til socialt velgørende arbejde, men at det helst skal ske i forbindelse med at give andre en god oplevelse, og derfor besluttede vi os for at lave et stort loppemarked, hvor vi håber at kunne samle nogle penge ind på de stadepladser vi sælger, på de 10 kroner det koster i entré og på salget af kager og kaffe i caféen,” fortæller Monika Mazurek, som sammen med Denni Christensen er tovholdere på projektet. I alt er omkring 30 unge i 20-30 års alderen involveret i loppemarked og sommerlejr.
“Hele overskuddet fra markedet går ubeskåret til sommerlejren, som vi vil holde på Alsborg ved Fynshav for omkring 30 børn, og gerne flere hvis der bliver penge til det,” fortæller hun.
Foreningen Ung Effekt har sit udspring i Sygeplejeskolen i Sønderborg men hurtigt har idéen spredt sig til unge andre steder, som alle gerne vil yde en frivillig indsats for socialt udsatte børn. Det startede således i Sønderborg, nu er Aabenraa kommet ind i billedet, og på sigt vil Ung Effekt gerne stå for aktiviteter for børn i hele det sønderjyske område.

Publiceret 21 May 2014 09:00