Det er tid til at hive grillen frem fra gemmerne, og måske også tid til at pudse de gode grill-råd af (foto: Domea).

Det er tid til at hive grillen frem fra gemmerne, og måske også tid til at pudse de gode grill-råd af (foto: Domea).

Vær forberedt til grillsæsonen

Grillsæsonen er lige om hjørnet, og snart vil alle de danske haver dufte af velstegte bøffer og andre lækkerier

Dagene bliver længere, og vi går mod lysere tider. Tider som betyder, at grillen findes frem af gemmerne, så der kan fyres op under kullene. Der er hyggelige grillaftener i sigte.
Men en grill spreder ikke kun hygge. Den spreder også giftig røg, der kan være til skade for dig og dine omgivelser. Derfor bør du altid udvise stor forsigtighed med brugen af grillen, lyder rådet fra bygge- og boligadministrationen Domea, der blandt andet arbejder for større sikkerhed og tryghed i hjemmet.

Tag aldrig grillen med indenfor

De fleste er opmærksomme på de generelle brandråd, som gælder for de fleste flammekilder. Men grillen kan snyde og skader ikke kun, når den er tændt. Derfor vil Domea understrege vigtigheden af altid at grille udendørs, og aldrig flytte grillen indenfor.
Selv når grillen er slukket, vil den afgive dampe, der ikke lugter og derfor kan snige sig ned i lungerne. Disse dampe er livsfarlige og er årsag til ulykker i mange private hjem.

Gode råd til hvordan du håndterer din grill
Det kan derfor aldrig skade at gentage de gode grillråd. Domea har samlet fem praktiske, konkrete og nemme råd, som i sidste ende vil gøre din grillaften mere sikker og tryg.
1.Placer altid din grill udendørs. En grill, der placeres indendørs, er meget farlig. Det kan give dig kulilteforgiftning, fordi varme og os fra grillen ikke kan stige op. Placér ligeledes din grill tilpas langt væk fra åbne vinduer og døre, så giftige dampe ikke siver ind.
2.Stil din grill på hårdt og jævnt underlag. Stil aldrig grillen på et brændbart underlag.
3.Hav altid en spand med vand placeret ved siden af din grill, så kan du nemt og hurtigt slukke den.
4.Bliv altid i nærheden af din grill, når den er tændt og hold opsyn.
5.Hold børn væk fra grillen.
Samtidig vil Domea minde om, at du kan øge din sikkerhed og tryghed ved at have røgalarmer i dit hjem. En røgalarm vil registrere og opdage røgudvikling meget hurtigt. Derfor vil du hurtigt blive opmærksom på, hvis du har placeret din grill for tæt på dit hjem.
Det er vigtigt at kunne sit kram, når du hiver grillen frem.
Domea

Publiceret 21 May 2014 15:00