Skolelukninger trods

Venstre har, gennem hele valgkampen i 2013, hævdet de store fordele ved at bevar de små skoler og dermed sikre de små samfunds sidste samlende bastion.
Venstre har hele tiden ment, at det var bedre og billigere at flytte børn i nærheden af yderområderne til skolerne der, frem for at flytte alle børn til store centrale enheder. Det tror jeg stadig, at Venstre mener
Problemet er bare, at Venstre kun kan tælle til 10 ud af 27 medlemmer i byrådet.
Jeg fatter ikke, at vi stadig skal rette ind efter administrationens dagsorden, når politikerne burde følge logiske rationaler.
I Brønderslev har man ikke lukket skoler siden Kommunalreformen. Her er udgiften pr. elev 46.500 og klassekvotienten 20, og niveauet er over landsgennemsnittet, samt højere end en af de kommuner (Haderslev) der har fusioneret alle skoler, og hvor prisen pr. elev er dobbelt så høj (93.000).
I Køge er prisen pr. elev 73.500. Køge kunne sandsynligvis spare op mod en halv milliard på skoleområdet, hvis man kopierede resultaterne fra Brønderslev.
Jeg er ikke bare skuffet, jeg er forfærdet over, at Venstre er nødsaget til at følge et flertal, der har en hel anden dagsorden end den Venstre gik til valg på, og som hverken indholdsmæssigt eller økonomisk er den rigtige kurs.
Jeg er også skuffet over, at de små landsbysamfund derved mister sammenhængskraft og dermed markedsværdi med alle de kendte likviditetsproblemer til følge.
Jeg vil opfordre lokalbefolkningen til at protestere massivt.

Publiceret 21 May 2014 08:15