Formanden for den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, Annemarie Mogensen. Foto: Lars Saugbjerg

Formanden for den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, Annemarie Mogensen. Foto: Lars Saugbjerg

Stafet For Livet:

Klar for ottende gang

Stafet For Livet foregår i år i 37 byer. Fredericia er naturligvis med. Det er på lørdag den 24. maj

Af
Lars Saugbjerg

Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Fredericia arrangerer igen i år Stafet For Livet. Det begyndte i 2007, og siden er interessen for stafetten vokset støt. De mange frivilliges anstrengelser har båret frugt. Første år var overskuddet på 75.000 kroner. “Sidste år var det på 276.000 kroner. Og et overskud på 300.000 kroner i år er ikke et urealistisk mål,” lyder det fra lokalforeningens formand, Annemarie Mogensen.
De indsamlede midler bliver brugt til forskning, forebyggelse og patientstøtte.
Men Stafet For Livet handler ikke kun om penge. Det handler også om at fejre livet. Give håb og støtte til alle, der er berørt af kræft. Dagen er - udover selve stafetten - fyldt med livsbekræftende aktiviter.
“Vi har mange nye stande. Bl.a. med massage, fodpleje, børneloppemarked - og biblioteket står klar med forskellige events,” fortæller Annemarie Mogensen.
Arrangementet byder også på trylleri, jazz, kagedyst, korsang, ansigtsmaling og meget andet.
“I år er temaet i øvrigt mænd med kræft. Jerry E. Zentio holder tale - og de besøgende kan møde den mandegruppe, som Jerry har startet op i Fredericia,” fortæller Annemarie Mogensen, der med et smil tilføjer, at man også kan blive fotograferet på toilettet (kampagnen mod tarmkræft) og opleve “Wetches herreboller”.
Kl. 21 spiller fløjtenisten Michala Petri. Tænd et lys ceremonien er klokken 22, hvor Isabella Rasmussen synger “En ny dag i morgen”, sognepræst Ole Engberg holder tale og Rasmus Halle spiller trompet.
Stafet For Livet finder sted lørdag den 24. maj til søndag den 25. maj  kl. 10, Bakkeskolens sportsplads, Erritsø Bygade 15.
 
 

“Vær med til at fejre livet og gøre en forskel i kampen mod kræften.”
Annemarie Mogensen, Kræftens Bekæmpelse Fredericia

Klokken 22 lørdag aften er der en meget stemningsfuld lysceremoni.

Klokken 22 lørdag aften er der en meget stemningsfuld lysceremoni.

Publiceret 21 May 2014 05:00