Ifølge bevillingsstrategien skal dumpingpriser koste alkoholbevillingen. Arkivfoto: Mostphotos

Ifølge bevillingsstrategien skal dumpingpriser koste alkoholbevillingen. Arkivfoto: Mostphotos

Druk og dumpingpriser kan koste bevillingen

Hvis diskotekerne dumper priserne, har myndighederne forpligtet sig at gribe ind

Af
Peter Friis Autzen

Hvis en kreds af vejlensiske diskoteker har ret i, at priskrigen i Vejles natteliv har ført til druk og dumpingpriser, står både diskotekerne selv og bevillingsnævnet med en udfordring.
Som beskrevet i sidste uge har ni af Vejles diskoteker og beværtninger i fællesskab bedt bevillingsnævnet om hjælp til at standse, hvad de oplever som en ødelækkende priskrig - som de erkender selv at være gået med på.
De ni mener blandt andet, at priskrigen fører til uro, utryghed og alt for mange alt for fulde unge. Den påstand har ført til intens debat, blandt andet på avisens netavis og facebookside.

Tom trussel? Hvis diskotekerne har ret, er bevillingsnævnet forpligtet til at gribe ind.

Den pligt har nævnet pålagt sig selv. Det fremgår af en fælles bevillingsstrategi for Vejle, Hedensted, Fredericia, Billund, Kolding og Skanderborg Kommuner.
“Markedsføring af billige alkoholiske drikkevarer er klart i strid med de særlige retningslinier,” står der blandt andet i strategien. Også adskillige andre steder i den 52 sider lange strategi henvises der til, at udskænkningsstederne ikke må konkurrere på pris og markedsføre sig mod børn og unge.
Så hvad gør I i nævnet nu, hvor bevillingshaverne selv siger, at netop det sker?
“Der vil jo altid være en vis konkurrence på prisen. Men det er noget andet, hvis man ligefrem dumper priserne eller gør alkoholen helt gratis. Dér har vi flere muligheder. Blandt andet at inddrage bevillingen,” siger borgmester og nævnsformand Arne Sigtenbjerggaard (V).

Publiceret 22 May 2014 06:30