”Swing Republic” spillede i 2013, og lukker årets festival med et brag af en Electro Swing fest.

”Swing Republic” spillede i 2013, og lukker årets festival med et brag af en Electro Swing fest.

Køge kæler for den moderne jazz

Jazz-talenter og garvede kræfter er parat til at indtage Køge. Programmet for den tredje inkarnation af Modern Jazz Days er nu endeligt på plads.

Af
Af Ole Jeppesen

JAZZDAGE: I dagene 6.-8. juni går det løs på ny på Søndre Havn i Køge. Modern Jazz Days 2014 bliver den hidtil bedste med et dynamisk program, der udfordrer både hærdede og dugfriske jazz-ører.
- Vi trækker på erfaringen fra de første to år og har derfor fået det maksimale ud af de desværre ikke ubegrænsede midler. Sidste år var ”den svære 2'er” med et par booking-mæssige mangler, men i år har vi fået det, som vi gerne vil have det, med de midler der var til rådighed, siger festivalleder Jakob Baggesen.
Det betyder i grove træk, at der er opnået en mere ligeligt forhold mellem større og mindre navne – unge og ældre kunstnere
- Det er lykkedes os at tiltrække både topnavne som Marilyn Mazur og tEITUR og upcoming kunstnere som Bremer/McCoy. Dette er en stor tilfredsstillelse, for det afspejler en af vores primære målsætninger – at præsentere kvali-jazz og cross-over for et nyt publikum, fortæller Baggesen.

Stor bevågenhed

I år har festivalen fra start større bevågenhed fra jazz-branchens aktører. Således blogger den fremtrædende skribent Niels Overgaard fra Jazznyt.com dagligt fra festivalen – ligesom DR P8 Jazz også vil dække festivalen.
- Det er fantastisk at mærke den store opbakning fra så stærke jazz-kræfter. Det begyndte med nomineringen til P8-prisen i vinter og fortsætter nu med bevågenhed og masser af omtale. Det siger mig, at vi har fået tilkæmpet os en plads – og at vi spiller en væsentlig rolle på jazz-scenen, lyder det fra festivallederen.
Desværre går det mere trægt med sponsor-støtten. Festivalen løber rundt i år, men det er langt fra sikkert, at der bliver moderne jazz på Søndre Havn næste år.
- Vi må konstatere, at de potentielle støtter lokalt såvel som regionalt er få. Vi er glade og taknemmelige for den støtte, vi har fået, men som det ser ud nu, er det sidste gang, at Modern Jazz Days finder sted i Køge. Derfor vil vi også gerne opfordre alle til at komme, bakke op og vise omverdenen, at der er grundlag for en vedkommende og fremsynet jazz-festival i provinsen, siger Jakob Baggesen.

Modern Jazz Days 2014

Danmarks største festival for genren cross-over jazz. Tid: 6.-8. juni.

Sted: Søndre Havn i Køge. Fire scener. 30 koncerter.

Entré: Name your price (fra 1 kr.).

På programmet er blandt andet følgende navne: Marylin Mazur/Aaron Parks/Klavs Hovman/Jesper Løvdal (US/DK), Osgood & Hvad Er Klokken feat. tEITUR & Mads Mouritz (DK/FO), Charlie Parker Tribute v/ Ploug, Vincentz, Skovbakke, Osgood (DK), Magnus Thuelund Trio feat. Jonas Johansen & Graig Earle (DK/CA).

Se i øvrigt www.modernjazzdays.com.

 

Publiceret 22 May 2014 16:00