Maria Petersen (Comwell Kongebrogaarden), Berit Pedersen (Hotel Legoland), Malene Ebbesen (Filskov Kro),Tommy Kingo Madsen (Svostrup Kro) og holdleder Brian Therp (MESSE C Fredericia) mødtes for nylig i Fredericia for at finpudse kampformen inden turen går til verdenskongres i Stavanger.

Maria Petersen (Comwell Kongebrogaarden), Berit Pedersen (Hotel Legoland), Malene Ebbesen (Filskov Kro),Tommy Kingo Madsen (Svostrup Kro) og holdleder Brian Therp (MESSE C Fredericia) mødtes for nylig i Fredericia for at finpudse kampformen inden turen går til verdenskongres i Stavanger.

Lokal kok skal give 1.200 kolleger mundvand

Fem danskere skal kokkerere til WACS verdenskongres for kokke

I starten af juli danner Stavanger i Norge rammen om den såkaldte WACS verdenskongres for kokke, og en håndfuld danske kokke får en vigtig rolle under arrangementet. Blandt dem er køkkenchefen i Messe C Fredericia, Brian Therp.
Kokkene er udvalgt til at levere det danske bidrag til en stor nordisk festmiddag, som hold fra fem nordiske lande sammensætter til deres 1.200 kolleger fra hele verden.
“Norge leverer forretten, Finland og Island står for desserten, og så skal vi sammen med Sverige kreere hovedretten,” fortæller Brian Therp, der leder det danske mandskab.
At skulle kokkerere til 1.200 kritiske kolleger er naturligvis en ærefuld men også udfordrende opgave, som de fem danskere absolut ikke tager let på. Tidligere på året drog de til Stavanger for at kreere en ”prøvemiddag” for 240 personer sammen med de øvrige nordiske hold, og menuen er blevet finpudset igennem et års tid.
Brian Therp vil gerne løfte lidt af sløret for, hvad det danske bidrag blandt andet omfatter:
“Vi vil servere fremragende dansk svinekød, nye danske kartofler samt blandt andet asparges, gulerødder og gule beder,” beretter køkkenchefen, som håber, at den nordiske festmiddag vil falde i gæsternes smag.

Publiceret 22 May 2014 10:00