SKAT i Køge.

SKAT i Køge.

SKAT lukker skattecentret i Køge

Køge Kommune mister 194 arbejdspladser med beslutningen om at lukke skattecentret i Køge.

Af
Martin Rasmussen

ARBEJDSPLADSER:  Køge Kommune må se frem til at miste små 200 arbejdspladser inden for de kommende år. Det er en konsekvens af den nye lokaliseringsplan for SKAT, som medfører, at SKAT skal samles på 20 adresser, og at skattecentret i Køge lukker.
Det ligger endnu ikke fast, hvornår lukningen gennemføres, men det bliver under alle omstændigheder inden 2020, hvor ændringerne ventes fuldt ud gennemført. SKAT oplyser, at den nærmere tidsplan for processen ventes afklaret i løbet af efteråret.
Køgenserne skal fremover i stedet betjenes af skattecentrene i Roskilde og Næstved.
Med lukningen forsvinder i alt 194 arbejdspladser fra Køge, men SKAT understreger, at der ikke bliver tale om afskedigelser i forbindelse med beslutningen. I alt vil SKAT's nye lokalisering berøre cirka 1100 medarbejdere, som fremover vil få en ny arbejdsadresse.
- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Køge mister arbejdspladser, men det er vigtigt at hæfte sig ved, at arbejdspladserne består, siger borgmester Flemming Christensen om situationen.

Mindre fysisk betjening

Den teknologiske udvikling gør, at færre borgere og virksomheder har behov for at blive betjent fysisk i landets skattecentre. Samtidig er der behov for at styrke de faglige miljøer ved at SKAT samles i større og fagligt mere specialiserede enheder.
Det var på den baggrund, at tidligere skatteminister Holger K. Nielsen sidste år bad ledelsen i SKAT om at udarbejde et forslag til den fremtidige placering af landets skattecentre.
De 20 centre vil være placeret i hele landet: Tre i Nordjylland, tre i Midtjylland, to i Østjylland, fem i Syddanmark, tre på Sjælland og Lolland-Falster, tre i Hovedstadsområdet og København samt et på Bornholm.
- Det har været et afgørende hensyn i kortlægningen af den fremtidige lokalisering, at SKAT fortsat skal være til stede i hele Danmark, og at centrene er placeret, så både borgere og virksomheder har gode muligheder for at komme i kontakt med SKAT, understreger SKAT's direktør Jesper Rønnow Simonsen.
Baggrunden for beslutningen om at ændre SKAT's lokalisering er blandt andet, at SKAT allerede i dag har over 1.000 tomme kontorpladser, og at dette tal vil vokse til cirka 2.000 frem mod 2017.

Publiceret 22 May 2014 17:15