Ole Høiris.

Ole Høiris.

Bliv klogere på mennesket

FOREDRAG: Endnu et Tænkepause-foredrag på Køge Bibliotek giver publikum indblik i forskerens fag og ikke mindst forskerens faglige entusiasme.
Denne gang, som er onsdag 28. maj kl. 19.00, er det Ole Høiris, docent i antropolog fra Aarhus Universitet, der vil gøre publikum klogere på mennesket og hvor mennesket kommer fra.
Der er mange forskellige bud på vores begyndelse. I den kristne bibel kan man læse, at Gud skabte mennesket i sit billede som mand og kvinde. Biologerne mener, at vi stammer fra primaterne, der igen stammer fra nogle tidlige aber, der igen stammer osv.
Dette er blot to konkurrerende forklaringer på et spørgsmål, som er så vigtigt, at det altid her været genstand for en magtkamp mellem religioner, mellem religion og videnskab og mellem videnskaberne.
Menneskets oprindelse er et så centralt fænomen, at stort set alle samfund til alle tider har haft en fortælling om det, ja måske ligger det i menneskets hjernefunktion, at menneskehedens oprindelse og afslutning som en parallel til det enkelte menneskes livsforløb er en nødvendig del af den orden i livet, verden og selvforståelsen, som hjernen fordrer for at fungere normalt.
Alle deltagerne får gratis et eksemplar af Ole Høiris bog Mennesket.
Af hensyn til siddepladser er det nødvendigt at tilmelde sig foredraget.
Det sker via KøgeBibliotekernes hjemmeside og det er ganske gratis.
pm

Publiceret 23 May 2014 17:15