Kan man dog ikke få en holdopstilling i kirken…?

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
 
I tirsdags var jeg til bisættelse i Køge kirke, bl.a. sammen med en del af medarbejderne her fra avisen. En af vore tidligere medarbejdere var stille sovet ind i ugen før, og selvfølgelig ville vi deltage i den sidste højtidelighed, for han var nu noget specielt, som vi har haft mange sjove stunder sammen med – og mange minder.
Det har man jo som regel, når man har kendt hinanden og arbejdet sammen i mange år.
Det blev en bisættelse af den ”gode” slags – hvis man kan sige det sådan. En smuk pyntet kirke, mange familiemedlemmer, venner og bekendte, et væld af blomster og smukke salmer.
Det er nu også en fornøjelse, når de ord præsten siger om den afdøde virkelig er noget man kan genkende. Selvfølgelig afhænger meget af det præsten kan sige af, hvor meget familien nu har oplyst om den afdøde. I meget, meget sjældne tilfælde er det nemmere for præsten (i dette tilfælde en kvinde) fordi hun kendte den afdøde. Men det hører som regel til sjældenhederne, dels fordi der ofte kommer nye præster ind i vore kirker, men selvfølgelig også fordi det er småt med gæster i kirkerne, og i dette tilfælde var afdøde ikke en af dem, der – hvis jeg skal udtrykke det pænt - ”overrendte” kirkerne…
Men tilbage til præstens ord – det var fremragende…!
Man følte virkelig, at det var afdøde hun talte om. Det var helt som vi husker ham, og det bragte minderne endnu mere frem – vi fik virkelig sagt farvel på en god måde!
Men der er en ting, der undrer mig – og i øvrigt flere af de øvrige gæster: Hvorfor kan man ingen steder se, hvem præsten er? – og for den sags skyld kordegnen, som både står og tager imod og siger farvel?
Der var – efter bisættelsen – mange små ”klynger” af gæsterne, der stod og roste præsten ”til skyerne” – men ingen vidste, hvad hun hedder…
- Det er vist hende den nye…!” – er det ikke noget med Signe ”et-eller-andet?”
Det var noget nær det nærmeste vi lige kom et svar lige på det tidspunkt.
Tager man f.eks. til en fodboldkamp, så ved man både hvilke hold, der spiller, hvem der er dommer og holdopstillingerne.
Tager man til en bisættelse, så ved man jo nok, hvem der er ”hovedperson”, men hvem er alle de andre – altså præsten, kordegnen, sangerne, organisten?
Det ville klæde kirken, om vi ved indgangen kunne få en ”holdopstilling” – f.eks. i form af et skilt, der gav disse oplysninger…!
Men nu er jeg jo nysgerrig, så jeg har undersøgt hvem præsten var – så ros og en stor tak til sognepræst Signe Asbirk for en god tale.
- og jeg er i øvrigt sikker på, at den ”gamle typograf” Bjarne, som blev bisat, ville være helt enig med mig i sine betragtninger – han ville endda have tilbudt at trykke programmerne…

Forskel på Løkke og Sass Larsen…
Der er gang i læserbrevene på vores netavis, hvor en ”god socialdemokrat” virkelig giver Dagbladet - og specielt chefredaktør Torben Dalby Larsen – tørt på.
Hvorfor har man ikke indhentet lokale kommentarer omkring den lokale folketingsmand Lars Løkke Rasmussen?, spørger Jesper Hesselberg Andersen, når nu man kunne komme med en nidkær og intens dækning af Henrik Sass Larsen?
Torben Dalby Larsen gav den som ”lokal politisk kommentator”, da han på bedste subjektive vis fremlagde teksten om Henrik Sass Larsen og Socialdemokraterne i Køge, skriver Jesper H. Andersen.
Her på redaktionen tror vi da ikke det hænger sammen med at TDL har beklædt tillidsposter i Venstre – ej heller, at han blev udpeget af Venstre til at sidde i DR' s bestyrelse…

- rigtig go' weekend!

Publiceret 23 May 2014 10:30