Udskiftningen af vandrør i Løngang er foregået ved hjælp af styret underboring.

Udskiftningen af vandrør i Løngang er foregået ved hjælp af styret underboring.

Nu åbner Løngang igen for trafik

Det omfattende arbejde på Løngang er afsluttet på onsdag

En af Sønderborgs travleste veje har været spærret de sidste par måneder, men nu kan bilisterne snart køre den direkte vej til centrum.
Løngang og Brandtsgade har været spærret, fordi Sønderborg Forsyning har været i gang med at fornye vandrør i gaden. Det arbejde afsluttes den 28. maj.
Ifølge Sønderborg Forsyning er renoveringen forløbet planmæssigt, og entreprenørfirmaet Arkil har haft en sikker arbejdsplads. For selvom 550 meter vandførende jernrør fra 50"erne skulle erstattes med nye plastrør, var det ikke nødvendigt at grave hele gaden op. Ved hjælp af styret underboring er der boret under vejen. Der er boret en række huller i asfalten for at kontrollere for at kontrollere knudepunkter for andre ledninger og kloakrør, og for at mudder fra boringen kunne løbe fra.
Renoveringen sker efter at der har været tre større brud på vandledningerne i det forgangne år.
"Det er altid irriterende, når man pludselig står uden vand, så selvfølgelig skulle rørene skiftes," siger Susanne Vesten, Projektleder hos Sønderborg Forsyning.
Der er allerede foretaget mange fornyelser af vandrør i kommunen, og udskiftningen prioriteres ud fra antal brud og alder på rørene.

Publiceret 23 May 2014 11:47