Sønderjyllands Symfoniorkester vil nu nå bredere ud til publikum. (Foto: Sønderjyllands Symfoniorkester).

Sønderjyllands Symfoniorkester vil nu nå bredere ud til publikum. (Foto: Sønderjyllands Symfoniorkester).

Symfoniorkester fornyer

Sønderjyllands Symfoniorkester er klar med det nye program

Af
bs

Det er på mange måder et fornyet Sønderjyllands Symfoniorkester, som tager hul på sæson 2014/15. Spilleområdet for landselsorkestret omfatter nu hele den jyske del af Region Syddanmark, og det er musikchef Rasmus Adrian glad for:
”Sønderjyllands Symfoniorkester er regionens eneste tilbud om levende musik i det store format, og derfor er det vigtigt for os at være tilgængelige for publikum,” slår han fast. Det betyder også, at de populære koncertpakker nu kan fås i hele området. Også orkestrets årsbrochure er udkommet i en række lokale versioner, så hvis man kun er interesseret i koncerter i Aabenraa, kan man finde en lokal brochure på orkestrets hjemmeside.

Fornyelse på programmet

Der står unge talenter, nye koncertformer, gamle kendinge og musikalske overraskelser på programmet i den nye sæson. Blandt andet kan orkestret præsentere flere unge solister.
Det er imidlertid ikke kun i koncertsalen, at man fremover kan høre Sønderjyllands Symfoniorkester. Orkestret samarbejder fra sæson 2014/15 både med streamingtjenesten WIMP og med Den2Radio, hvor man kan høre optagelser med orkestret.
”Vi dækker et meget stort geografisk område, og derfor vil vi gerne give publikum større mulighed for at møde os på nettet,” fortæller Rasmus Adrian.
Også foran orkestret sker der fornyelse: Shao-Chia Lü, som i sidste sæson var orkestrets 1. gæstedirigent, er blevet udnævnt til chefdirigent.
Sønderjyllands Symfoniorkesters sæsonprogram kan ses på www.sdjsymfoni.dk, hvor der også kan bestilles billetter.

Publiceret 23 May 2014 10:00