Der bliver masser af muligheder for at se race på tætteste hold på Søholmbanen (foto: Privat).

Der bliver masser af muligheder for at se race på tætteste hold på Søholmbanen (foto: Privat).

2-dages Motorsports festival i Kolding

Den 7. og 8. juni kan man opleve race på Søholmbanen i Kolding

I anledning af Søholmbanens 10 års jubilæum afholder Kolding Automobil Club (KAC) en 2 dages motorsports festival på Søholmbanen i Kolding, hvor rigtig mange af Danmarks bedste kørere indenfor Crosskart og Folkerace vil dyste om placeringerne.
Der er lagt op til 2 spændende dage for hele familien, hvor de mindste kan hygge sig med bl.a. hoppeborg og ansigtsmaling alt imens resten af familien kan se race i absolut topklasse.

Om lørdagen køres 3. afdeling af DM cuppen i Crosskart, der køres i alt 7 afdelinger i kampen om det danske mesterskab, så kampen om mesterskabet er stadig fuldstændig åben.

Crosskart er stadig en relativ ukendt klasse i Danmark. Men med en acceleration som en Ferrari fra 0 -100 km/t på 3 sek. og en svingteknik som en speedwaycykel hvor der broadsides igennem svingende, så er det altid en fascinerende og spændende oplevelse at se de 4-hjulede Crosskart køre race.

I Folkerace har KAC opfundet en ny klasse til lejligheden kaldet ”Klubdyst”, hvor de indledende heats også køres om lørdagen. Klubdysten går ud på at hver klub stiller med en bil og tre kørere, og hver kører skal køre et af de indledende heats og i finalen bestemmer holdet så selv hvem som skal sidde bag rattet. Det kan nok forventes en del kamp for “håne retten” i forhold til landets øvrige klubber.

Om søndagen er det så 3. afdeling inden folkerace i ungdom og ladies som går løs, og her bliver der vanen tro kørt hurtigt og hårdt, oftest til grænsen og oftest lidt mere. Ungdommens mod og kampen om point til det danske mesterskab plejer at være garanti for god underholdning.

Der bliver normalvis også gået til stålet i klassen Ladies, hvor kvinderne absolut ikke står tilbage for mændene når jagten på DM point indledes.

Søndagen byder desuden på Folkerace i klasse 1 og 2 samt finaler i Oldboys samt klubdysten. Der køres ikke om DM point i nogen af disse klasser denne dag, men mon ikke alle gerne vil sætte konkurrenterne til vægs i forårets sidste løb. Mange kørere fra andre landets andre klubber vil sikkert benytte muligheden for at køre på Søholmbanen, som en forberedelse til løbet i august hvor der køres om DM point på Søholmbanen i klasse 1 og 2.

KAC forventes at have deltagere med i alle klasser i folkerace, og disse kørere vil med garanti give den ekstra gas på dagen for at komme øverst på skamlen. Så bliver det spændende at se om KAC kørerne kan udnytte det indgående kendskab til Søholmbanen, som er danmarks nok mest teknisk krævende bane, hvilket stiller ekstremt store krav til kørernes evne til at styre en bil hurtigt rundt på det løse underlag.

Klubben har sørget for at der vil være rig mulighed for køb af mad og drikkevarer i publikumsområdet og til fornuftige priser. Desuden vil der under hele arrangementet vil gratis adgang til pitområdet for publikum.
Søholmbanen ligger i grønne omgivelser på Montagevej 9 i Kolding (det nordlige industriområde).

Der skal køres løb på Søholmbanen den 7. og 8. juni.

Der skal køres løb på Søholmbanen den 7. og 8. juni.

(Foto: Privat).

(Foto: Privat).

Publiceret 24 May 2014 11:00