Pakhusets nye bestyrelse har konstitueret sig og består nu af (fra venstre) Kim Jønsson, formand Martin Andersen, Andreas Feldtfos, Niels Budolfsen og Robert Hansen.

Pakhusets nye bestyrelse har konstitueret sig og består nu af (fra venstre) Kim Jønsson, formand Martin Andersen, Andreas Feldtfos, Niels Budolfsen og Robert Hansen.

Det Bruunske Pakhus:

Mange nye medlemmer

Pakhuset tjente sidste år 200.000 kr. mere end budgetteret

Pakhuset fik flere medlemmer og havde flere besøgende i 2013 i forhold til året før.
“Vi solgte for næsten 70.000 kr. medlemskort, og er således ikke så langt fra en fordobling, hvis vi sammenligner med 2009. Samtidig har vi solgt en del flere billetter i forhold til sidste år,” fortæller Helle Lillethorup, stedets daglige leder.
Lige nu har pakhuset 625 medlemmer, men hvor medlemstallet er steget ganske betragteligt de seneste år, så stiger kurven ikke på samme måde, når det gælder antal solgte billetter med medlemsrabat.
“Det tyder på, at mange primært køber et medlemskort, fordi de gerne vil støtte spillestedet,” vurderer Helle Lillethorup.
Den generelle fremgang afspejler sig også økonomisk. Alt i alt tjente pakhuset sidste år 200.000 kr. mere end budgetteret, men det endelige overskud blev ikke på mere end godt 6200 kr., fordi de samlede udgifter er steget tilsvarende.
Har forbedret sceneforholdene
“Vi har valgt at investere den ekstra omsætning i at opgradere vores hjemmeside og ikke mindst i at forbedre scene, lys og teknik. Vi har vi brugt godt 175.000 kr. på lys,” forklarer Helle Lillethorup.
I 2013 dannede pakhuset rammen om 74 koncerter, og når det tal lægges sammen med øvrige arrangementer uden for huset samt arrangementer, som er blevet holdt af andre klubber og foreninger, når man op på godt 200 arrangementsdage.
12 af arrangementerne var såkaldte regionale spillestedskoncerter, som blev afviklet i enten pakhuset eller Ungdommens Hus. I begyndelsen af 2013 udnævnte Statens Kunstråds musikudvalg Det Bruunske Pakhus, Godset i Kolding og Bygningen i Vejle til fælles regionalt spillested. Med denne udnævnelse, der gælder til og med 2016, følger et årligt tilskud på to millioner kroner.

Publiceret 24 May 2014 06:00