I år vil det historiske optog under Hertug Hans Festivalen tage en ny rute.

I år vil det historiske optog under Hertug Hans Festivalen tage en ny rute.

HERTUG HANS:

Optoget tager ny rute

Når årets Ærehertug 2014 bliver kåret lørdag den 7. juni, bliver Haderslevs historiske bydel fyldt med liv og glade dage

Sammen med Hertug Hans og Dronning Dorothea vil Haderslevs godtfolk hylde den nyudnævnte æreshertug i et stort, historisk optog i byens gader
I år starter optoget på Wittenberg Plads kl. 11.40 og går mod Nordea i Nørregade, hvor den nye æreshertug bliver udnævnt fra balkonen kl. 12. Derfra går optoget ad Nørregade mod Torvet og ind på gågaden til Stormklokken. Derfra går optoget via Gåskærgade og Posthussvinget til Gravene, hvorefter det igen bevæger sig ad gågaden til afslutningen på Torvet kl. 13.30.
I forbindelse med optoget lørdag den 7. juni bliver dele af Haderslev indre by spærret af. Det drejer sig om Wittenberg Plads, som er afspærret fra lørdag morgen til kl. 12, samt Haderslev indre by, som vil være afspærret i tidsrummet kl. 11-14. Bybusserne vil i perioden køre ad andre ruter.
Kultur og Fritid håber på forståelse i forhold til afspærringen, og at der tages hensyn til de bomvagter, der vil sørge for en sikker afvikling af optog og trafik.
Alle er velkomne til at deltage i det historiske optoget. Både foreninger og enkeltperson kan deltage - det kræver blot en tilmelding til Kultur og Fritid på grvi@haderslev.dk senest tirsdag den 3.juni. Det eneste krav er at du er historisk klædt.

Om optoget

Der er blevet kåret en æreshertug siden 1974. Det historiske optog arrangeres af Haderslev Kommune, Kultur og Fritid, i samarbejde med VisitHaderslev, Haderslev Butikker, Foreningen Hertug Hans Festival og Bryggeriet Fuglsang.
Optoget afvikles lørdag den 7. juni 2014, kl. 11.00-13.30. Årets æreshertug udnævnes kl. 12.00 fra Nordeas Balkon
 
Afspærring af Wittenberg Plads: Lørdag 7. juni, kl. 7-12
Afspærring af Haderslev indre by: Lørdag d. 7. juni, kl. 11-14

Årets Æreshertug vil dog blive udråbt fra Nordeas balkon ganske som vanligt.

Årets Æreshertug vil dog blive udråbt fra Nordeas balkon ganske som vanligt.

Publiceret 24 May 2014 08:00