Jeg føler mig udnyttet, brugt og derefter trampet på

Nu må det ud: Jeg kan ikke bare sidde her og føle mig taget ved næsen af vores politikere og deres forvaltning.

For kort tid siden, sad jeg som formand for forældrebestyrelsen i område Slangerup. Jeg har brugt min fritid på at gøre noget godt for vores børn de sidste 2,5 år. Det er slut nu! I hvert fald i Frederikssund Kommune.


I januar blev bestyrelsen bedt om at lave en indstilling til Uddannelsesudvalget om at lukke et børnehus i Slangerup. Vi blev tilbudt, at vi selv kunne vælge, hvilket børnehus det skulle være, men da ingen havde lyst til at pege på sig selv endsige hinanden, valgte vi i stedet at opsætte nogle anbefalinger til udvalget; nemlig gode fysiske rammer, geografisk spredte tilbud samt forskellighed i udbuddet til borgerne.


Vi er forældre! Ikke kommunalt ansatte, og vi har ikke kompetencer til at vurdere, om der fandtes andre muligheder. Men med autoritetstro overfor områdelederen laver vi denne indstilling. Set i bakspejlet var det helt forkert! Men vi blev ligesom overbevist om, at der ikke var andre muligheder og ingen stillede derfor yderligere spørgsmål.


Uddannelsesudvalget beslutter derefter at lukke Frederikssunds eneste skovbørnehave, Siflingen. Det forekommer meget overraskende for forældrebestyrelsen, og i bestyrelsens høringssvar fremgår det også, at bestyrelsen ikke mener, udvalget har fulgt anbefalingerne, og at valget strider mod eksperters råd om, at børn skal være mere i naturen. Men politikerne fastholder deres beslutning, endda uden at kommentere vores høringssvar.


Herefter begynder politikerne at komme med udtalelser som: ”det er jo forældrene selv som har bedt dem om at lukke et børnehus”.


Jeg føler mig i dén grad taget ved næsen. Og jeg er ikke den eneste i bestyrelsen, som føler sådan. Ansvaret og kompetencerne til at foretage en sådan indstilling burde ligge ene og alene hos forvaltningen. Ikke forældrene.


Jeg har været i kontakt med dagtilbudscheferne i Fredensborg, Rudersdal og Høje-Taastrup kommuner. Ingen af dem har nogensinde hørt om en sådan proces før, og hos dem er det altid forvaltningen, som indstiller den salgs. Aldrig forældrene!


Jeg håber, at alle de politikere som ikke kender til dette, vågner op og aldrig igen vil lade deres forvaltning behandle deres borgere på en ligeså respektløs måde! Tænk at bilde borgere ind, at de skal lægge navn til en kommunal indstilling, for derefter at skyde bæen tilbage! Mage til uforskammethed, respektløshed og ansvarsfraskrivelse skal man lede længe efter!

Charlotte Jørgensen

Publiceret 24 May 2014 13:06