Der skal findes en ny placering til Styrvolt, der af sikkerhedsmæssige grunde fjernes fra Sønderåen.

Der skal findes en ny placering til Styrvolt, der af sikkerhedsmæssige grunde fjernes fra Sønderåen.

Styrvolt:

Omstridt skib skal væk fra åen

Skibet Styrvolt krænger og bliver nu fjernet af hensyn til sikkerheden

Vejle Kommune ser sig nu nødsaget til at finde en ny placering til skibet Styrvolt, der siden maj 2013 har været placeret i Sønderåen ved Lidobiografen i Vejle.
Skibets stabilitet har været udfordret af vedvarende sandgennemstrømninger i åen. Sandet sætter sig omkring skibet og har fået det til at krænge.
“Placeringen har vist sig at skabe langt større udfordringer end oprindeligt forventet. Nu viser det sig, at hvis sandet under skibet ikke fjernes hele tiden, vil sandaflejringerne skabe en sikkerhedsmæssig udfordring for skibets stabilitet. Gæsternes sikkerhed går forud for alt, og vi har derfor besluttet at trække i nødbremsen,” siger Jørgen Chris Madsen fra Teknik & Miljø, Vejle Kommune.
Der har løbende været kritik af skibets placering i åen, som kommunen foretog efter faglig sparring fra et rådgivningsfirma om havbundens beskaffenhed.
Det er ikke længere muligt at booke Styrvolt til arrangementer, men Teknik & Miljø håber at finde en ny plads til Styrvolt i Vejle, så man kan bevare skibet som et aktiv for vejlenserne.

null

Publiceret 28 May 2014 14:45