DEBAT:

I Kolding Kommune cykler vi

Af
Af Yrsa Mastrup. Medlem af teknikudvalget Byrådsmedlem for Venstre Lillevej 2 Vamdrup


Flere har ønsket Kolding tillykke med den femte motorvejsafkørsel, hvilket vil give en anden trafikafvikling syd for Kolding. I Ødis er der borgere, der er blevet betænkelige ved den øgede trafik, der vil komme mellem Ødis og Vonsild, hvor mange skolebørn i dag har deres daglige cykeltur til Vonsild skole. Trafikmængden vil stige og dermed bliver de bløde trafikanter mere udsatte. I Venstre ønsker vi, at vore skolebørn skal kunne cykle trygt i skole, vi vil arbejde på at få en cykelsti med i det samlede projekt, så ikke kun den hurtige trafik bliver tilgodeset.
Ligeledes vil vi gerne have Centerbyerne forbundet med cykelstier til Kolding.
Cykelsti fra Tankedalskryds forbi Møllevang videre til rasteplads ved Gelballevej. Cykelsti fra Lunderskov via Skanderup til Møllevang, hvor stien flettes sammen med cykelstien fra Vamdrup. Det vil gavne skolebørn fra Skanderup der skal cykle til Lunderskov eller til Kolding. Endelig skal vi have lavet det sidste stykke cykelsti mellem Taps og Vonsild.
Vi har flere skoleveje i Kolding Kommune hvor vi gerne vil etablere cykelstier. Der blev i 2013 etableret cykelbaner mellem Sjølund og Hejls, viser det sig at cykelbanerne er en succes, kan jeg forestille mig at der vil blive etableret flere cykelbaner. Det er noget billigere at etablere cykelbaner, pengene rækker hermed længere.
I venstre prioriterer vi cykelstier/cykelbaner højt,

Publiceret 24 July 2014 10:00