En søndag i Gram

Gram Friluftspil opfører i år "En søndag på Amager"

Teaterforeningen i Gram har lagt de sidste forberedelser til årets forestilling, inden alle aktører gik på ferie og vender tilbage i uge 31 til afpudsningen. Lige nu er man i gang med opstilling af kulisser og tilskuer tribune på Gram Gård. Forestillingen fremføres i år under overdækning af det man kalder 'Opera Stage'. Forestillingen har premiere den 5. august og spilles til og med den 9. august.
"En søndag på Amager" er frit forarbejdet af Arvid Müller efter Johanne Luise Heiberg's Vaudeviulle i 1. akt af samme navn, som hun skrev i 1848 hvor den for øvrigt blev fremført første gang.
Johanne Luise Heiberg arbejdede først med sangene, og den mest kendte er vel nok "Lisbet! Lisbet! O hvor er Du sød og net!" herefter kom resten af sangene næsten af sig selv. En anden af de meget populære sange er "Kom, min Skat! hør Dansen kalder os" og ikke mindst "I Kongelunden skal Brylluppet stå".
Stykket handler om de amagerbønder af hollandsk oprindelse, som Kong Christian II indkaldte i 1516 og lod dem slå sig ned i St. Magleby. Deres opgave var, at "forsyne Københavns Slot" med de fornødne rødder og løg. Så der er lagt op til en fornøjelig forestilling med de gode gamle kendte melodier af Kai Norman Andersen.
Billetsalget er åben og kan som sædvanlig bestilles på foreningens hjemmeside www.gram-friluftsspil.dk eller på 22 34 97 01.

Publiceret 01 August 2014 08:45