En varm, våd og vidunderlig Varde Open Air

Af
Af Gitte Nielsen Fotograf: René Jacobsen

Da Årets Open Air Varde blev åbnet, viste temperaturerne endnu engang i nærheden af de 30 grader.
Publikum stod dog klar, da Danser med drenge åbnede med et brag af en koncert.
Festen var dermed åbnet, og de mange tusinde mennesker var i højt humør og forventningerne til årets kunstnere var høje.
I år havde man fundet en række af kendte til at optræde på Open Air i Varde, og man må sige de havde fundet recepten til at få alle billetter solgt i år.

Debutanter

Der var i år en del debutanter.
L.I.G.A. gav den fuld gas på scenen for de mange fans, der var mødt op. Med sig på scenen i et af deres hits havde de den lokale pige, Gabriela Gärtner, som gav den max gas foran venner og veninder. Hun arbejder for samme pladeselskab som L.I.G.A.
"Det var den vildeste oplevelse at stå på scenen i Varde. L.I.G.A. var helt vilde, over den modtagelse de havde fået, og de synes, det at stå med den scene vi har, overgår det hele," fortalte Gabriela Gärtner efter koncerten.
L.I.G.A. ville også lige vide, hvad det der wup wup var for noget. Og de fik som alle andre debutanter til Open Air at vide, at det er en hyldest og anerkendelse fra publikum, som så vidt vides KUN findes til Open Air i Varde. På Bøgescenen havde man i år valgt at sætte en del kopi bands på. Den blev i år åbnet af Robbie Williams Jam, og så var festen også åbnet der.
Burhan G havde i år taget band og dansere med på scenen, de gav et brag af en koncert, og publikum og fansene var fuldstændig med ham.

Kendisser

På publikumsrækkerne kunne man igen i år blandt andet finde Dennis Knudsen, Lisbeth Østergaard og Pernille Aalund sammen med Charlotte Bøving.
"Jeg nyder virkeligt at komme til Varde Open Air. Der er en rigtig god stemning, folk er super søde, og jeg slapper af og er glad for at være inviteret hertil af Charlotte," fortalte Dennis Knudsen.
"Vi har opholdt os i sommerhus i Ho, fået slappet af og bare nydt det," tilføjer Dennis Knudsen som ofte stillede op til fotos blandt publikum.
Vardes egne Sweet Glam Jam var på bøgescenen og fik som altid sat gang i publikum med en perlerække af hits.
Ligeledes blev der taget godt imod Dizzy Miss Lizzy Jam på Bøgescenen, inden folk ventede på at Carpark North skulle lukke fredagen.
Publikum var ellevilde, og gav alt hvad de havde i sig, og igen fra scenen lød der ”I er for vilde Varde”. Man kunne efterfølgende på deres Facebook læse at det havde været deres bedste koncert i år på Open Air i Varde. Så tør man konkludere, at Varde har det bedste publikum i Danmark? Spørger man Carpark North - så ja…

Lørdag

Lørdag var publikum endnu engang helt klar til at tage imod Mads Langer, som skulle åbne. Publikum var med ham, og efter sigende skulle det være en af de bedste koncerter der er oplevet med ham.
På Bøgescenen var Guns Tribute til at åbne lørdagen. de fyrede det ene hit af efter det andet og forsøgte alt hvad de kunne på at få publikum med.
På store scene var det blevet Nabihas tur og i øvrigt første gang hun stillede op til Varde Open Air. Hun leverede ligeledes et brag af en koncert til publikum, og nød i fulde, responsen. Hun var at finde på pladsen efterfølgende, hvor hun glad stillede op til et møde med fans, der gerne ville have taget billeder, have autografer osv.
"Jeg er enig med de andre om, at det er den vildeste oplevelse, at have publikum stående på den måde. Jeg kommer gerne igen," fortalte Nabiha efterfølgende.

Regnen

På Bøgescenen havde Hit med 80"erne fået publikum med på deres populære numre.
Men så kom regnen. det væltede ned, men end ikke det kunne stoppe stemningen. Publikum trodsede regnen og gjorde klar til Lars Lilholt. Han kom desværre en del forsinket på scenen på grund af regnen der bare væltede ned og var til fare for de elektriske installationer på scenen. Der blev fejet vand af scenen og man knoklede løs for at få det hele klar.
Lars Lilholt band gav alt hvad de havde og publikum var totalt vilde, og da strømmen røg på scenen undervejs, sang publikum bare videre mens Lars Lilholt rendte rundt på scenen og fejede vand væk og greb en megafon for at fortælle, at de snart havde styr på det igen - hvilket de fik og kunne gøre deres koncert færdig.
Queen Machine havde man hyret ind som et af de eneste kopi bands der har optrådt på store scene på Open Air. De gav et forrygende show og publikum skrålede med på alle de kendte Queen sange og ville have mere
"Det var det bedste og vildeste publikum vi har mødt," sagde bandet efterfølgende.
På Bøgescenen fik man oplevet Electric Guitars, som forsøgte at få publikum med, og efterfølgende gik Smukke Møller på. De fik alle med på de kendte Gasolin og Kim Larsen numre inden det var tid til det, folk havde ventet på nemlig Nephew, som skulle lukke og slukke Varde Open Air 2014.
Inde i showet fik de den lokale Rikke Egholm Ravn med på scenen på et af deres numre. Rikke arbejder til daglig på Radio Charlie og man må sige, at hun gav den max gas med drengene og publikum tog rigtig godt imod hende med deres hyldest. Publikum skrålede med og var ved at vælte parken til en fest der varede lige til klokken 01.00.
Folk opførte sig generelt flot i år og formanden for Open Air, Torben Lehmann var en glad og meget tilfreds mand.
"Jeg synes, at det er lykkedes at finde recepten på et vellykket udsolgt Open Air. En varm en af slagsen.
Ved Grøn Koncert få dage forinden i Esbjerg havde man stablet gratis vand op.
Især fredag hvor solen bagte ned på folk, kunne det have været en idé, men der er desværre ikke plads i det i vores budget," slutter formanden.

Publiceret 01 August 2014 06:00