Den lysende kuppel hvori koncerterne foregår. (Foto: Øivind Slaatto og Gitte Thrane).

Den lysende kuppel hvori koncerterne foregår. (Foto: Øivind Slaatto og Gitte Thrane).

Enestående koncerter på Søndre Strand i Køge

Klassisk musik i særklasse i oppustelig kuppel

MUSIK: Lørdag den 16. august danner Søndre Havn i Køge ramme om tre gratis koncerter, der kombinerer klassisk musik med spændende sanseoplevelser og som noget helt specielt foregår i en oppustelig kuppel ved havet.
Billetterne til de første to koncerter er revet væk, men man kan stadig nå at sikre sig billet til den sidste koncert.
”RO – Klassisk musik mod nye horisonter” er overskriften på tre koncertoplevelser, der finder sted i en 2.000 m3 stor oppustelig og lysende kuppel på Søndre Strand i Køge lørdag den 16. august.
Bag det unikke arrangement står Peter Rønn Musikoplevelser i samarbejde med bl.a. Ungdomskulturhuset Tapperiet med støtte fra byudviklingsprojektet Køge Kyst, Region Sjælland m.fl.
- Med RO har vi forsøgt at udfordre den klassiske musiks traditionelle udtryksform. Publikum kan derfor forvente nogle helt specielle 360 graders koncertoplevelser, hvor innovativt klassisk og elektronisk musik forenes med sanseligt lys- og videodesign, siger Peter Rønn og fortsætter:
- Vi har oplevet stor interesse og opbakning fra lokale samarbejdspartnere og fra de køgenserne, vi blandt andet har mødt til Torvedag og til Modern Jazz Days-festivalen for nylig. Interessen har faktisk været så stor, at billetterne til de to første koncerter nu er reserveret, men der er stadig ledige billetter til den sidste koncert kl. 24.

Kunstnerisk fortolkning af slaget i Køge Bugt

Peter Rønn forklarer, at koncertpublikummet - knap 300 per koncert - vil blive placeret i midten af den usædvanlige koncertsal.
De medvirkende kunstnere vil med lys, lyd og i billeder fremføre en samlet, kunstnerisk fortolkning af det første historiske søslag i Køge Bugt, som fandt sted i 1677 lige ud for stranden, hvorpå kuplen bliver placeret.
- Det bliver spændende, at se hvad der kommer ud af den bro, som vi bygger mellem det nyklassiske, elektroniske og jazzede - med så blandede og anderledes værktøjer, siger Mike Sheridan, som er én af de musikere, man kan opleve til RO.
De tre gratis koncerter af hver 60 minutters varigheder finder sted henholdsvis kl. 21.00, kl. 22.30 og kl. 24.00.
De medvirkende kunstnere er Nightingale String Quartet, Palle Mikkelborg (trompet), Mike Sheridan (synthesizer og kvadrofoni), Helen Davies (harpe), Poul Høxbro (fløjter og percussion) og Obscura (lys- og videokunst) og Peter Rønn (iscenesættelse).
Et frugtbart samarbejde
- Hos Køge Kyst er vi meget begejstrede for hele RO-arrangementet og den måde, holdet bag bruger stranden og de stærke lokale kapaciteter på. RO er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem topprofessionelle musikere, kunstnere og lokale samarbejdspartnere - og publikum kan se frem til en enestående musikoplevelse, siger chefkonsulent for byudvikling, kultur og byliv, Siv Raun Andersen fra Køge Kyst.
RO arrangeres af Peter Rønn Musikoplevelser med støtte fra Køge Kyst og Regionsrådet for Region Sjælland og i samarbejde med Dansk Musiker Forbund, Tapperiet, Bygningen, Køge Bibliotek, Projekt Hummeren, Vikingeskibsmuseet, Køge Arkiverne, Bryghuset Braunstein, Køges Museum, Køge Maritime Aktivitetscenter, MGK Center Sjælland, Bryggeriet Braunstein og Pilot Film.
På Køge Kyst-byrummet Udsigten, der ligger for enden af Søndre Molevej ud til stranden, er det aftenen igennem muligt at købe og nyde mad og drikke, mens elever fra MGK Center Sjælland giver koncert.
Læs mere om arrangementet på www.peterronn.dk eller på Facebook https://www.facebook.com/#!/events/738955106142686/
Arrangørerne bag RO har til arrangementet oprettet en Instagram-profil med brugernavnet rokoncert og opfordrer publikum til at anvende hashtagget #rokoncert.

Kuppel set indefra. (Foto: Øivind Slaatto og Gitte Thrane).

Kuppel set indefra. (Foto: Øivind Slaatto og Gitte Thrane).

Publiceret 01 August 2014 08:30