Gensynsglæden var stor da Ana Maria Raduco besøgte Ketil Næsborg i Haderslev.

Gensynsglæden var stor da Ana Maria Raduco besøgte Ketil Næsborg i Haderslev.

Gensynsglæden var stor

Takket være private midler og initiativ kan rumænske Ana Maria fungere uden hænder

Så har hun igen været på besøg i Haderslev. Den nu 27-årlige Ana Maria Raduco fra Rumænien, som er født uden hænder og som igennem snart 20 år har været i Danmark med jævne mellemrum for at få sine håndproteser repareret og justeret. Hver gang har det været bandagist Ketil Næsborg fra Bandagist-Centret i Haderslev, der har klaret opgaven og gensynsglæden var derfor stor, da den unge rumæner forleden besøgte hans værksted på Nordhavnsvej.
Traditionen tro var hun ledsaget af esbjergenseren Søren Skov, som er formand for den kreds af lokale mennesker, som i alle årene har bakket op om hjælpe-projektet med private midler. Selve proteserne og de løbende reparationer har Ketil Næsborg aldrig taget betaling for og derfor har de indsamlede midler også kunnet række til, at Ana Maria Raduco har kunne få en uddannelse som social-pædagog. Det tidligere børnehjemsbarn arbejder således nu i hjemlandet for en godgørende schweizisk organisation, der har specielt fokus på unge handicappede mennesker.
Under besøget i Danmark bliver der - traditionen tro - også tid til lidt sightseeing, og denne gang er det Legoland samt Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, der har budt indenfor.

Publiceret 01 August 2014 10:15