Især torsdagens sommermarkeder på Gram Slot trækker mange mennesker til.

Især torsdagens sommermarkeder på Gram Slot trækker mange mennesker til.

Travl sommer på slottet

Gram Slot har også i august måned mange spændende aktiviteter på programmet

Gram Slot holder åbent hver dag kl. 10-20 i perioden fra torsdag d. 3. juli til og med 10. august 2014 (dvs. uge 27-32). Her kan børn og voksne både besøge slottets nye butik og café, og du kan benytte de mange andre gratis aktiviteter.
"Vi har åbent hver dag i højsæsonen. Det har over de sidste tre år udviklet sig til at være en stor turistattraktion. I sær vores sommermarkeder om torsdagen har været en succes, og igen i år kommer flere tusinde gæster og besøger vort markeder", fortæller slotsejer Svend Brodersen.
Den 22. august kl. 17 - 20 holdes der festival i tre timer, hvor der skal hoppes og danses, der skal nydes god musik, hvor hovednavnene er Basim, der vandt det danske melodi grandprix og Rebekka Thornbech, der blev nr. to til samme grandprix. Derudover vil der være et Hip-Hop akademi, luftguitarkonkurrence og andre aktiviteter, der har fokus på at få børnene til at være med gennem leg og bevægelse.

Samarbejde på tværs

"Samarbejdet kom i stand, da vi fik en henvendelse fra en ekstern aktør, der har lavet et koncept, som skal vise børn og unge, at bevægelse og sund mad er vigtigt for kroppen - hele livet," fortæller Svend Brodersen. Det var oprindeligt ham, der fik henvendelsen fra KONCEPTAARHUS, som står bag initiativet med den store event:
"Vores erfaring er, at store arrangementer ofte bliver bedre, når man samarbejder på tværs. Så derfor kontaktede jeg Haderslev Kommune og vores lokale sognepræster, Anne Sophe Munch og Johannes Gjesing for at høre om de var med på Idéen", fortæller Brodersen.
Da Folkekirken i Haderslev Kommune blev tilbudt at være partner i børn- og ungefestivallen på Gram Slot, var der ingen tvivl at spore – det skal vi selvfølgelig være med til. En mere festlig begyndelse på konfirmandforløbet kan næppe tænkes. Alle nye konfirmander vil få udleveret en gratis VIP-billet med adgang til et særligt VIP-område.
"Jeg glæder mig rigtig meget til at møde de nye konfirmander, og det gør de andre præster også," fortæller sognepræst Johannes Gjesing, der er vokset op i Ringe, hvor der i gamle dage var Midtfynsfestival. Nu glæder han sig over selv at blive festival-direktør. For, som han siger, så er der to ting, alle unge mennesker bør lære "At gå på festival og gå i kirke."

SE Touren kigger forbi

SE Touren er et årligt tilbagevendende motionscykelløb der bliver afholdt for tredje gang fra d. 29. - 31. august 2014.
Ruten strækker sig over 500 km gennem den smukke syd- og sønderjyske natur. Motionister og licensryttere cykler i ét samlet felt og rytterne skal gennemføre løbet med en gennemsnitsfart på 28 km/t. Der køres med masterstart og undervejs er der indlagt spurter så konkurrencebenene kan få frit løb. Formålet er at sætte Syd- og Sønderjylland i fokus og styrke regionens placering på landkortet. Overskuddet går ubeskåret til Red Barnets familieklubber og sommerlejre i det syd- og sønderjyske.
"Den 29. august går turen til Gram Slot som pit-stop ved Slottet, du kan også være med til at heppe og give de mange cykelrytter et klap så der igen kan blive samlet godt ind til Red Barnet. I 2012, da SE Touren blev afholdt for første gang, lykkedes det os i fællesskab at indsamle kr. 523.179. Sammen med indsamlingen på kr. 608.139 i 2013 har vi i alt doneret kr. 1.131.318 til Red Barnets familieoplevelsesklubber og sommerlejre i Syd- og Sønderjylland," slutter Svend Brodersen.

Publiceret 01 August 2014 10:45