Højtlæsning for børn har mange værdifulde gevinster.

Højtlæsning for børn har mange værdifulde gevinster.

Højtlæsning i byrummet

Fagpersonale sætter fokus på værdien af højtlæsning i forbindelse med det store børneloppemarked i Haderslev

Højtlæsning er godt for børns sproglige udvikling – det ved de fleste. Men vidste du også, at læsningen gør mest gavn, hvis du snakker med barnet undervejs? ”Dialogisk oplæsning”, som det kaldes, er bare én af de ting, du kan blive klogere på, når Forældreuniverset den 9. august rykker ud på gader og stræder i Haderslev by.
Det er i forbindelse med det store børneloppemarked, arrangeret af Haderslev Butikker, at fagpersonale fra blandt andet skoler, daginstitutioner, biblioteker, sundhedsbus, Ungdommens Uddannelsesvejledning og mange flere deler deres viden i forældreuniverset. Så mens børnene gør sig et kup på loppemarkedet, kan forældrene suge til sig på de seks faglige ”pitstop”.
Direktør for Haderslev Kommunes Børne- og Familieservice, Charlotte Veilskov, siger:
"Vi vil gerne sætte fokus på forælderskabet og på, hvad forældre selv kan gøre for at understøtte deres børns udvikling og trivsel. Samtidig vil vi gerne skabe rum for dialog. Forældreuniverset kan derfor ses som en slags levende selvhjælpsbog, hvor fagfolk stiller deres viden og erfaring til rådighed for forældrene, som så kan ”slå op” i bogen og få vejledning og en uformel snak.”

Korte Oplæg 

I løbet af dagen vil Sanne Feldt-Rasmussen, lektor ved UC Syddanmark, holde korte oplæg under overskrifterne ”Børn gør deres bedste” og ”Børn udvikler sig i fællesskaber”, hvor hun blandt andet vil komme ind på emner som grænsesætning og det at sige nej til sit barn. Charlotte Veilskov vil fortælle om folkeskolereformen set i et forældreperspektiv – alt sammen med muighed for snak og spørgsmål bagefter.
Skulle man undervejs trænge til at høre noget andet, er der god mulighed for det mellem 11 og 12. Her kan man nemlig læne sig tilbage og nyde musikken, når fire bands fra Fællesskolen Hammelev-Sct. Severins SFO giver koncert.
Det er anden gang, Haderslev Kommune arrangerer events for at markere forældreuniverset, og planen er, at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed. Derudover kan forældre løbende finde viden om forældreuniverset på kommunens hjemmeside www.haderslev.dk

Publiceret 03 August 2014 07:00