Marianne og Lars Zoffmann markerede forretningens 25 års jubilæum i sidste uge.

Marianne og Lars Zoffmann markerede forretningens 25 års jubilæum i sidste uge.

Fejrer 25 år i den gamle biograf

Jubilæum: Zoffmann Optik i Gothersgade har “sølvbryllup”

Af
Lars Saugbjerg

Fredericias første biograf hed Kosmorama. Den viste sin sidste film i 1937, men der er stadig masser af liv i den smukke Kosmorama-bygning i Gothersgade. For 25 år siden åbnede Zoffmann Optik i den gamle biograf, og Marianne og Lars Zoffmann markerede jubilæet med en større reception fredag den 1. august.
“Jeg husker tydeligt dagen, hvor vi åbnede. Mon der kommer nogen? Det gjorde der heldigvis - overvældende mange,” fortæller Marianne Zoffmann.
Siden 1989 er der løbet meget vand i åen. Ikke mindst på den elektroniske front.
“Det eneste elektroniske redskab vi havde da vi åbnede, var en elektrisk skrivemaskine,” lyder det med et smil fra Lars Zoffmann.
I dag er forretnningen spækket med elektronisk isenkram. Udstyr, der sikrer, at kundernes synspotentiale udnyttes til fulde.
“Vi har fuldt med tiden, og er først med det nye. For eksempel var vi de første i Danmark, som investerede i en “DNEye Scanner”, som - uden at blive for teknisk - måler øjets fingeraftryk,” fortæller parret, der på ingen måde er skræmt af ny teknologi.
“Det er jo meget mere spændende at gå på arbejde, når der hele tiden er nye udfordringer. Og hvor er det fedt at udlevere et par briller, hvor kunden udbryder: Hold da op, hvor er alt bare tydeligt! Vi føler, at vi har hjulpet en masse mennesker. Vi gør en forskel.”
Hvor fører de næste 25 år os hen, teknologisk?
“Vi har ikke fantasi til at se det. Men vi skal helt sikkert være med,” konstaterer Lars Zoffmann.
Går egne veje
Zoffman Optik er ikke med i en stor, landsdækkende kæde af brilleforretninger.
“Vi har altid gået vores egne veje. Vi går ikke på kompromis og kan lettere få tingene til at ske hurtigt. Vi bestemmer selv, hvad vi vil have på hylderne - både i forhold til briller og måleudstyr.”
25 år op og ned ad hinanden er ikke noget problem.
“Når vi er på arbejde, er vi kolleger. Vi er forskellige med hver vores kompetencer. Vi oplever ikke det samme i hverdagen - for vi har jo forskellige kunder og forskellige arbejdsopgaver, der skal løses.”
Marianne og Lars Zoffmann er i øvrigt ikke de eneste i forretningen. Den 1. januar blev optiker Thomas Schmidt medejer. Pia Bak er optikassistent - og Lykke Seirup er netop ansat som optiker.

Publiceret 05 August 2014 05:00