"Det lykkedes sgu!" For de unge politikere var det målet at hive så mange unge førstegangsstemmer som muligt til. Nu viser det sig, at Haderslevs unge indtager en flot førsteplads. Foto: Peter Rasmussen

Haderslevs unge var landets bedste til at sætte krydser

Mange gode kræfter arbejdede sammen for at få de unge til stemmeboksen ved kommunalvalget. Projektet lykkedes - Haderslev var bedst i hele landet. Succesen forpligter nu

Af
Peter Rasmussen

Missionen lykkedes! Så kort kan det siges.
Ved efterårets kommunalvalg, blev der gjort en stor og koordineret indsats, for at få de unge til stemmeurnerne. Medierne var aktive, der blev gennemført spændende og anderledes valg-events, hvor ikke mindst Haderslev Ungsoms Råd var aktive, og der blev holdt en række valgmøder specielt for de unge.
Her på avisen opfandt vi “Det Politiske Ungdomspanel”, hvor tre unge politikere forsøgte at gøre politik lidt mere spændende og nærværende. Og missionen lykkedes. Faktisk var de unge i Haderslev de, der stemte aller flittigst i hele landet!
Men én ting er at få de unge til stemmeurnen. Hvordan skal interessen så fastholdes. Det har to tredjedel af det oprindelige ungdomspanel et bud på.

Vi skal fastholde de unge

“Rune og jeg var så heldige at blive valgt, så nu er det vores ansvar - sammen med andre - at de unges interesser bliver tilgodeset. Og så vil vi - gennem f.eks panelet her i avisen, twitter, facebook osv tage hotte emner op og gøre dem interessante,” siger Camilla Eva Jørgensen (V), som varsler events i samarbejde med ungdomsrådet og ungdomsuddannelserne.
“Jeg synes vi fik levet op til vort formål om at politik skal være sjovt, sexet og spændende. Og nu gælder det om, at det bliver ved med at være det,” siger Rune Højer (S) :
“Vi skal blive ved med at møde de unge, der hvor de er. I byen, ved events, på sociale medier og gennem artikler og klummer. Og vise dem, at vi mener det vi sagde i valgkampen,” siger han.

Publiceret 05 August 2014 10:00