Iversen leverede varen og sikrede Danmark endnu et verdensmesterskab for hold lørdag.

Iversen leverede varen og sikrede Danmark endnu et verdensmesterskab for hold lørdag.

Iversen sikrede VM titlen

Esbjerg drengen leverede en fantastisk præstation i Polen

Af
Rune Weitling

Der er bare ingen over Esbjerg knægten Niels-kristian Iversen i dansk speedway i øjeblikket.
De der ikke brugte deres lørdag aften på havnen i Esbjerg har muligvis set den allerede nu legendariske finale, hvor Niels-Kristian Iversen i sidste heat og i absolut sidste sving afgjorde tingene til dansk fordel og sikrede VM-titlen for hold til fædrelandet.
Men mens mange af os 'almindelige' tilskuere tog en ekstra slurk af øllen og bed de sidste stumper af neglene af, så var landstræner Anders Secher mere rolig. Han vidste, at kaptajn Niels-Kristian Iversen kunne gøre det:
“Niels-Kristian Iversen viste igen, at han har nerver af stål. Han går ind og afgør tingene til sidst, og det er slet ikke første gang, at han leverer i sådan en situation. Han er iskold, og det viser han i det sidste sving, hvor han trækker sejren hjem for os. Det var en fantastisk præstation i det, som både danske og udenlandske journalister kaldte en gyser, der kunne være skrevet af Alfred Hitchcock,” lød det fra en meget glad landstræner.

Nu gælder det Slangerup

Også Esbjerg Motorsports holdleder, Ib Pedersen, glæder sig over Iversens fornemme kørsel.
“Det var en helt vanvittig præstation, han leverede i Polen, hvor han som kaptajn sikrede Danmark verdensmesterskabet, og det er da fedt, at vi kan præsentere sådan en stjerne på vores hjemmebane. Det er en Esbjerg-dreng, der kører med i verdenstoppen, og han viser altid, hvor stærk han er, når han kører herhjemme,” siger Ib Pedersen og henviser til, at EMS onsdag tager imod Slangerup hjemme på Granly Speedway Arena, hvor han håber, at mange vil komme ud for at hylde den nykårede verdensmester.
Selv glæder den lokale speedwaykonge sig også til at vende hjem til sin fødeby.
“Nu har vi haft lidt ferie, så det er fedt at komme i gang igen. Jeg har savnet at køre på Granly Speedway Arena, og det bliver dejligt at komme hjem som verdensmester. Nu skal vi bare give publikum en sejr, så vi stadig snakker med i den sjove ende af tabellen,” siger Niels-Kristian Iversen, der kører det første løb på dansk jord efter VM-guldet klokken 18.30 onsdag.
“Det bliver fedt at køre herhjemme, specielt når vi nu kan fejre VM-guldet. Vi skal vinde mod Slangerup for at holde os til, og jeg går da også efter endnu et dansk mesterskab, siger Niels-Kristian Iversen, der ikke har haft meget tid til at fejre VM-triumfen.
Efter sejren har han blandt andet kørt i Polen, England og Sverige.

Publiceret 05 August 2014 10:00