(Arkivfoto: JCJ).

(Arkivfoto: JCJ).

Musikforeningen Bygningens dag på Hugo's

MUSIK: Musikforeningen Bygningen åbner lørdag den 16. august efterårssæsonen i Hugo's Kælder.
Det er efterhånden ved at blive en tradition, at musikforeningen i samarbejde med Hugos kælder åbner efterårssæsonen med en gratis koncert i den dejlige gård. I år er det lokale The Shakers samt næsten lokale The Beatophonics, der skyder det musikalske efterår i gang.
Begge orkestre tager i deres repertoire udgangspunkt i musikken fra 60'erne og 70'erne.
Man skulle tro at beatorkesteret The Beatophonics netop er tøet op, efter at have været nedfrosset i 50 år, men de tre musikere i The Beatophonics var end ikke født, da beat og pigtråd blev til psychedelic eller progressiv rock, og popmusik blev til kunst. Bandet arbejder, med musikhistorisk indsigt og viden efter en tidslommefilosofi, hvor bandet befinder sig 50 år tilbage i tiden.
The Beatophonics filosofi er at følge den klassiske vej for en europæisk 60'er-beatgruppe. Således har bandet netop indledt indspilningsfasen i Søren Kochs Echophonic-studie til den debut-LP-plade, der skal rumme 13-14 nye beat-klassikere, og som planlægges til udgivelse i 2014 (læs 1964). Bandets tilgangsvinkel til materialet tangerer reenactment, inkluderende autentisk dresscode, artwork og instrumenter.
Herrerne i The Shakers er fem rutinerede Køgemusikere, der har været med, siden dengang The Beatles, The Searchers, The Rolling Stones og de andre store tressernavne indtog det meste af verden med den musik, som The Shakers nu giver deres fine versioner af.
Der er således lagt op til en hyggelig lørdag i godt selskab og med alle de kendte melodier.

Publiceret 05 August 2014 11:00