Afsted til skole efter en lang sommerferie.

Afsted til skole efter en lang sommerferie.

På mandag går det løs på Hvidovres ni folkeskoler

Folkeskolereformen står for døren og de fysiske lokaler er ombygget på mange skoler hen over sommeren - nu venter de nye skemaer og en travl hverdag

Om mindre end en uge starter Hvidovres skolebørn - nye såvel som ¿gamle¿ - igen i de ni folkeskoler og den ene privatskole, der findes i Hvidovre. Sommerferien er slut, og det betyder, at man igen skal læse lektier, løse svære ligninger og finde hinanden i sociale sammenhænge i skolegården.

Af
ark

Lærerstaben har allerede indfundet sig på skolerne og er i fuld gang med at forberede sig til en ny tid med nye arbejdstider, nye regler og nye samarbejdsformer - i hvert fald for folkeskolernes vedkommende. Selvom skolerne udadtil ligner sig selv er der både fysisk og mentalt sket store forandringer over sommeren. Lokaler er ombyttet, nogle er endda ombygget, og der venter en skolereform, som ingen rigtig ved, hvad indebærer rent erfaringsmæssigt. Vi ved kun, hvad der står på papiret. På alle skoler skal eleverne f.eks. tilbydes lektiehjælp. Eleverne skal længere tid i skole, og de skal være mere fysisk aktive i timerne. Mange udfordringer Over sommeren har Hvidovre Avis beskæftiget sig med reformen. Det gør vi også i denne uge - den sidste uge inden skolestart. Men det betyder ikke, at vi stopper. Vi vil fortsat skrive om reformens fordele og udfordringer for at bringe løsninger og viden ud til forældre og elever via din lokale avis. I denne uge kan du læse om lektiehjælp på Holmegårdsskolen og ¿den åbne skole¿ på Dansborgskolen. Og se i øvrigt også hvidovreavis.dk, hvis du vil læse op på de skolereformsartikler og læserbreve, du ikke nåede at læse, mens du var på ferie. Læs side 3 i 1. sektion.

Publiceret 05 August 2014 08:00