Taekwondo er også for piger i Bramsnæs

På bare et år er Taekwondoklubben i Ejby vokset støt og roligt. Og antallet af piger, som har fået øjnene op for kampsporten, er højt

Af
Af Birgitte Masson/ Flemming Rolander

Én af myterne omkring kampsport er, at det kun er for de hårde drenge som kan lide at slås.
Dén myte vil Bramsnæs Taekwondo Klub i Ejby, gerne være med til at aflive:
“Kampsport i almindelighed indeholder meget mere end de fleste tror, og det er således ikke kun kæft, trit og retning og organiseret slagsmål som foregår i træningssalen,” fortæller formand og træner i Bramsnæs Taekwondo Klub Flemming Rolander og fortsætter:
“Eksempelvis er der i Taekwondo forskellige discipliner, som man kan specialisere sig i og konkurrere i.”
Rolander fortæller, at ud over den almen kendte olympiske disciplin 'Fuld kontakt Kamp', hvor kæmpere iklædes beskyttelsesudstyr, og kæmper om point, der scores med hænder og fødder, er det også muligt at konkurrere i disciplinen 'Teknik'.
I denne disciplin konkurreres der om, at udføre en serie af grundtekniker, med så få fejl som muligt. Her vurderes udøverens balance, smidighed, koordination, udstråling og naturligvis tekniske kunnen. Dén udøver der laver færrest fejl, vinder.

Også noget for piger

I Bramsnæs Taekwondo Klub er flere piger repræsenteret. Og netop disse har en fordel i forhold til drengene. Pigerne har i følge Flemming Rolander en medfødt smidighed, koordination og balance.
“Om vi decideret skiller os ud, i antallet af piger i klubben i forhold til andre klubber, skal jeg ikke kunne sige. Men hvor andre klubber skiller kønnene mere ad, så har vi hold, hvor både drenge og piger træner sammen, naturligvis indenfor forskellige niveauer afhængig af hvor dygtig man er. Hos os indeholder træningstimen så til gengæld både kamptræning og teknik.”
Er der også plads til dem der ikke har lyst til konkurrence?
“Ja, naturligvis er der det. Kampsport er generelt god, sjov og alsidig motion for hele kroppen. Udover den fysiske træning, trænes der en lang række teknikker, som i sidste ende kan anvendes til effektivt selvforsvar. Og i takt med at udøverne bliver bedre, er der mulighed for at deltage i prøver, som kan udmunde i nye bæltefarver. “
Taekwondoklubben i Ejby har eksisteret i bare et år. Alligevel har klubben allerede 38 medlemmer.
“Vi har holdt syv års pause. Hvor vi i mellemtiden fusionerede med en anden klub. Men det var tid til at komme hjem igen,” siger Rolander og smiler.
Medlemmerne kommer primært fra Skibby, Kr. Hyllinge, Ejby og Kr. Såby.
Flere forældre dyrker sporten sammen med deres børn, det giver i følge Flemming Rolander et godt klubliv. Fordi børn og voksne er i samme båd, og respekterer hinanden som ligeværdige.
Vil man læse mere om Bramsnæs Taekwondo Klub kan man gå ind på: kwanchang.dk eller facebook.com/bramsnaestkd.

Publiceret 05 August 2014 11:00