Asylcenter til Bolderslev

Aabenraa Byråd har nikket ja til et midlertidtigt asylcenter i det nedlagte plejecenter i Bolderslev

Af
Bs

Aabenraa Kommune udlejer midlertidigt det nedlagte plejecenter i Bolderslev til Udlændingestyrelsen, der har akut behov for plads til syriske flygtninge
Udlændingestyrelsen har henvendt sig til Aabenraa Kommune for at finde tomme lokaler til et midlertidigt asylcenter, der skal huse flygtninge fortrinsvis fra Syrien. Der er tale om såvel familier som enlige.
 
Aabenraa Kommunes økonomiudvalg har besluttet at imødekomme henvendelsen ved at udleje ejendommene Gammel Søndergade 20 A og 20 L i Bolderslev til styrelsen. Ejendommene er i øjeblikket til salg. De husede tidligere plejecenteret Midtpunkt.
 
Lejemålet løber over 1 år med mulighed for forlængelse i endnu 1 år. Det træder i kraft i løbet af få dage, hvor de første beboere flytter ind. Antallet af beboere i asylcentret kan over tid maksimalt blive 70-100 børn og voksne.
 
- For mig at se er der ingen tvivl om, at vi som kommune skal hjælpe, når vi kan, for konflikten i Syrien har drevet tusindvis af mennesker på flugt. Samtidig vil asylcentret give liv i nogle tomme bygninger, som vi ikke har fået solgt endnu, pointerer borgmester Thomas Andresen.
 

Publiceret 06 August 2014 10:10