ES Cup fodbold afvikles igen for landets erhvervs- og produktionsskoleelever.

ES Cup fodbold afvikles igen for landets erhvervs- og produktionsskoleelever.

Banen kridtes igen op for erhvervsskolerne

SKOLEBOLD: Fodboldfesten fortsætter, når ES Cup fodbold igen fløjter til kamp for landets erhvervs- og produktionsskoleelever til september i 13 byer landet over.
Blandt værtsbyerne er Køge hvor turneringen afvikles på banerne ved Ravnsborghallen onsdag den 17. september
Sidste år tog 2.000 elever fra landets erhvervs- og produktionsskoler en dag ud af skoleskemaet for at spille fodbold.
Til daglig læser de f.eks. til murer, tømrer, kok eller social- og sundhedsassistent, men står det til Dansk Firmaidrætsforbund, skal de have lov at komme på græs engang imellem.
Derfor arrangerer firmaidrætten hvert år ES Cup fodbold i 13 byer landet over. I år forventes op mod 2.500 at deltage, når kampene til september sparkes i gang.
Eleverne kæmper om titlen som Danmarks bedste fodboldspillende erhvervsskolehold i de 13 indledende stævner. De to bedste hold går videre til det store finalestævne, der afholdes den 8. oktober i Fredericia.
Men ES Cup fodbold er ikke en turnering, der udelukkende sætter fokus på hvilke hold, der scorer flest mål. 'Sammenhold', 'social' og 'fællesskab' er alle tre vigtige kodeord for både arrangører, lærere og elever.
- Vi arrangerer denne turnering for at give eleverne en god oplevelse med sport. Det er nemlig langt fra sikkert, at de har sådanne oplevelser med fra tidligere, siger idrætskonsulent Carsten Hansen. ES Cup fodbold er en del af Dansk Firmaidrætsforbunds projekt 'Sund erhvervsskole', der skal forbedre sundheden blandt de unge.
Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO), Danske Erhvervsskoler og Produktionsskoleforeningen er medarrangører.
Turneringen er derudover støttet af Nordea-fonden, og sportsbrandet Wunderelf er sponsor for turneringen.
Læs mere om ES Cup fodbold 2014 på www.escup.dk.
Læs om firmaidrættens øvrige tilbud til erhvervsskoleelever på www.firmaidraet.dk/sundhed-paa-arbejdspladsen/erhvervsskoler.
Kampene spilles mellem kl. 10.00 og kl. 15.00.
pm

Publiceret 06 August 2014 14:00