Bonsaikunst i Geografisk Have

Bonsai er at dyrke levende træer i skåle, som danner et billede af et træ i naturen.  Bonsaikunsten stammer oprindelig fra Japan.  Japanerne “opfandt” bonsai via inspiration fra Kina, hvor kineserne dyrkede deres form for bonsai, Penjing, som japanerne rendyrkede og forfinede.  Efter anden verdenskrig, spredte bonsaikunsten til resten af verden. 

Æstetikken er altafgørende for om det lykkedes, og træet skal dyrkes og trænes i mindste detalje for at virke overbevisende. Man skal kunne overføre fornemmelsen af hvor træet lever, f.eks. på en græseng, ved hjælp af den måde træet er formet på og i samspil med skålen.  Ro, enkelthed, og harmoni er nøgleord, som er vigtige at huske, når man dyrker bonsai. Ligesom i den japanske have er asymmetri en meget vigtig del af at forstå den æstetiske tilgang.

Den 10. august gæster medlemmer fra Dansk Bonsai Selskab Geografisk Have.  Klokken 14-16 fortæller kasserer i dansk Bonsai Selskab Erik Pedersen om klipning og pasning af bonsai.  Fra klokken 10-18 er der udstilling i væksthuset af bonsai i alle klipninger og der vil være salg af både begynderplanter og mere færdige eksemplarer af de dekorative planter.
 

Publiceret 06 August 2014 13:00