Pia Løfqvist.

Pia Løfqvist.

Danser mod cancer sætter nye mål

Afvikles i Ellehuset i Køge lørdag den 30. august

Af
Per Møller

KØGE: Det er sommertid - det er indsamlingstid. For tredje år i træk er 42 byer i Danmark lørdag den 30. august klar til at indsamle flere hundredetusinde kroner for at hjælpe kræftramte børn. Og du kan også være med!
Konceptet "Danser mod Cancer" er i år blevet udvidet med bl.a. sponsorløb og gåture, samt spinning, auktioner og meget mere i mange af byerne.
42 haller over hele landet stiller i år gulvplads til rådighed, mens 300 Zumba- og andre sportsinstruktører lægger sved og stemmer til for at indsamle så mange penge som muligt til Foreningen Cancerramte Børn.
Her i lokalområdet deltager Køge for tredje år men for første gang foregår det i og ved Ellehuset Parkvej 128.
- Vi tilbyder bl.a. showdance, Zumba med bl.a. Francis Ibsen, Maria Lysell, Line Kristoffersen, Maria Lysell og Bjørn Clausen som Zumba instruktører, fortæller Pia Løfqvist fra Foreningen Canerramte Børn i Køge - og selv zumbainstruktør.
Ellehusets Cafe vil denne dag have åbent for salg af mad drikkevarer m.m. til rimelige priser.
Alt fra arrangementet går ubeskåret til foreningen Cancerramte Børn.
Dørene åbnes kl. 12.00. Det bliver et brag af en fest, hver en sveddråbe bliver værdsat. Der er gratis vand frugt snacks til alle deltagere og vi arbejder lige p.t, på noget lotteri stablet på benene, fortæller Pia Løfqvist.
Sidste år blev 450.000 kroner indsamlet - den 30. august i år er målet 500.000. Det kræver en enorm indsats, og den bliver ikke mindst leveret af Charlotte Bolivard, der igennem de sidste tre år har taget initiativ til og arrangeret Danser mod Cancer.
- I år er arrangementet meget specielt for mig, for det er blot et par måneder siden, min egen mor døde af kræft. Men det er ikke kun mig, der arbejder hårdt for at hjælpe kræftramte børn, det er også de mange hundrede frivillige over hele landet, der støtter op og afsætter tid, som gør dette arrangement muligt, siger Charlotte Bolivard.
Kvaliteten af de mange arrangementer, der afholdes hver år i foreningen, er blevet forbedret til gavn for de kræftramte børn og deres familier på grund af Danser mod Cancer. Ligeledes er det blevet muligt at lave flere arrangementer.
- Det er fuldstændig overvældende, at så mange frivillige rundt omkring i Danmark yder denne enorme indsats, og derfor er vi også er dybt taknemmelige over de mange kræfter og den megen tid, der bliver lagt i forberedelserne op til den 30. august, siger formand for Danser mod Cancer, Jan Johnsen.
Jan Johnsens håb er, at pengene fra dette års Danser mod Cancer gør det muligt for foreningen igen at komme på en skiferie til Norge med 45 børn i behandling, samt deres evt. søskende og forældre. Denne tur er fantastisk og giver de berørte familier mulighed for at komme til kræfter og hygge sig. Han opfordrer derfor alle, der har lyst til at være med, til at finde energien og træningstøjet frem - og sammen med andre brænde kalorier af for et godt formål.
For en hal i dit lokalområde, se www.dansermodcancer.dk.
Billetter købes på www.enkelbillet.dk. Søg efter ”danser mod cancer” og navnet på den by, hvor du ønsker at deltage.
Læs mere om foreningen på www.cancerbarn.dk.

Publiceret 06 August 2014 17:15