Fra venstre Karina Lorentzen, Karina Adsbøl og Anni Matthiesen under et tidligere fælles virksomhedsbesøg.

Fra venstre Karina Lorentzen, Karina Adsbøl og Anni Matthiesen under et tidligere fælles virksomhedsbesøg.

Folketingspolitikere flytter ind i ghetto

Håber på at høre succeshistorier ved at bo almennyttigt

Af
Af Jeppe Rafn

Mandag den 11. og tirsdag den 12. august flytter tre folketingspolitikere ind i Løget Høj, som er et boligområde i Vejle, der er på ghettolisten. Formålet er at sætte fokus på, hvilke kvaliteter og hvilke barrierer der er i at bo almennyttigt, skriver de i en pressemeddelelse.
Ifølge de tre politikere boede der i 2011 ingen folketingsmedlemmer i almennyttige boliger, selvom boligerne udgør 20 procent af boligmassen. De tre lokale folketingsmedlemmer, Karina Adsbøl (Dansk Folkeparti), Anni Matthiesen (Venstre) og Karina Lorentzen (SF) har fået stillet en lejlighed til rådighed af boligselskabet AAB.
De skal udforske stedets frivillige kræfter og mødes med myndighederne og de forskellige beboere og ansatte hos AAB i området. Deres fokus er at sætte spot på de kvaliteter, der er ved at bo i et udsat boligområde.
“Jeg har pakket kufferten og er klar til et par spændende dage i Løget. Der bliver brugt mange penge på de udsatte boligområder i de her år, og jeg glæder mig til at høre borgere og myndigheder, om de synes, vi bruger pengene rigtigt,” siger Anni Matthiesen.
“Som boligordfører er jeg optaget af, at der er gode boliger til alle. Derfor glæder jeg mig til se, hvilke planer der er for at omskabe Løget. Virkeligheden er ikke sort/hvid, og jeg er sikker på, at der kan skrives mange forskellige historier om Løget. Vi må jo erkende, at det jo har været problemerne, der har taget fokus, som for eksempel i Vollsmose. Jeg håber på at høre nogle succeshistorier,” siger Karina Adsbøl.
“Jeg synes, det er ærgerligt, at der bliver set lidt ned på det at være lejer. Jeg tror også, at det ensidige fokus på ghettolister har gjort, at det vurderes mindre attraktivt at bo almennyttigt. Almennyttige boligområder rummer mange kvaliteter og kan for eksempel være gode rammer for fællesskab og medborgerskab. Der er faktisk nogle, som vælger det, fordi det kan være dejligt ikke at skulle sætte sig i gæld eller stå med al vedligehold af et hus selv,” siger Karina Lorentzen.

Løget

Er på listen over de 33 udsatte boligområder
1.695 indbyggere i cirka 900 boliger
50,6 procent af beboerne står udenfor arbejdsmarkedet
2,76 procent af beboerne har en dom
58,1 procent har kun grundskole

Publiceret 06 August 2014 17:00