Line Vedel har gjort det forrygende i dette forår. Resultater og udvikling er gået hånd i hånd for golfproffen. (Arkivfoto)

Line Vedel har gjort det forrygende i dette forår. Resultater og udvikling er gået hånd i hånd for golfproffen. (Arkivfoto)

Hele verden er Lines arbejdsplads

Det er hårdt arbejde, men det er også at udleve eventyret for golfproffen Line Vedel

Af
Peter Rasmussen

Det er enhver lille golfpiges - eller golfdrengs - drøm- at rejse verden tynd imens man udfordrer den ene smukke golfbane efter den anden.
For Line Vedel, med rødder i Haderslev og base i Sønderjyllands Golfklub, er det en realitet.
På tredje år er Line professionel. Hun er kvalificeret til at spille på Ladies European Tour og igennem en amerikansk golfskole, lykkedes hun også med at kvalificere sig til LPGA touren. En tour, som Line har valgt at have mest fokus på i denne sæson.
Efter den forrygende sæson 2012, der endte med en imponerende 21. plads på ranglisten til den nyprofessionelle sønderjyde, fulgte en noget mere strabadserende sæson i fjor. Skader begyndte at drille Line Vedel, og hver gang hun var på vej tilbage til fuld styrke, gik noget andet galt. Så på et tidspunkt valgte hun at skifte fokus fra de barske turneringer på kvindernes europæiske tour. I stedet drog hun til USA, hvor hun - igennem meget flotte resultater på den såkaldte tourskole - kvalificerede sig til LPGA touren. Med to tourkort på hånden har Line således kunnet planlægge sin 2014 sæson bedre, og resultaterne har da også været fremragende hen over foråret. Hele tre gange er Line sluttet i Top 20 på LPGA touren - i et felt af verdensstjerner.
Også for nylig var Line 'i ilden'. Det var ved LPGA turneringen i Maryland.

Om Line Vedel
Professionel siden 2011.
1 sejr på Ladies European Tour (Slovakiet 2012)
Order of merit 2011 nummer 84 (21.536 euro)
Order of merit 2012 nummer 21 (91.853 euro)
Order of merit 2013 nummer 37 (55.849 euro)
Spiller i år både LPGA Touren og Ladies European Tour.
Website: www.linevedel.dk

Publiceret 06 August 2014 08:00