Lars Lungi Sørensen (forrest) skal nu koncentrere sig fuldt ud om Superligaholdet.

Lars Lungi Sørensen (forrest) skal nu koncentrere sig fuldt ud om Superligaholdet.

Lungi fuldtidsassistent – Jens Letort ny A+-træner

EfB’s succes i Europa League det seneste år og ambitionerne om at spille en mere fremtrædende rolle i toppen af dansk fodbold har øget arbejdsmængden i trænerteamet omkring klubbens bedste hold

EfB agter at cementere sin position som en af de danske superligaklubber, der formår at udvikle flest egne spillere til højeste niveau EfB styrker på den baggrund organisationen omkring både superligaholdet og den talentudvikling, der i desenere år har skabt bemærkelsesværdige resultater i form af spillersalg, danske mesterskaber i de ældste ungdomsårgange og et øget antal landsholdsspillere.
Den hidtidige A+-træner, Lars Lungi Sørensen, vil i fremtiden komme til at beskæftige sig med superligatruppen på fuld tid. Han blev tilknyttet superligaholdet som assistenttræner i foråret 2013 og blev A+-træner samme sommer. I fremtiden bliver han assistenttræner på fuld tid i et team med cheftræner Niels Frederiksen og assistenttræner Michael Mex Pedersen.Som ny A+-træner er med virkning fra 1. august ansat Jens Letort, der har valgt at søge orlov i et år fra sin stilling som lektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, hvor han har været ansat siden 1995.
"Vi har det seneste år set, at omfanget af opgaver omkring ligaholdet i takt med det voksende antal kampe er vokset betydeligt. Foruden de interne opgaver omkring holdet i dagligdagen omfatter det at se og analysere kommende modstandere i både ind- og udland samt at udføre scouting af spilleremner. Lars Lungi er i forvejen tæt på førsteholdet, og han vil gerne tilknyttes på fuld tid, såfremt vi kunne finde den rigtige A+- træner. Det har vi fundet i Jens Letort, der både uddannelsesmæssigt, pædagogisk og fodboldfagligt har forudsætningerne for at bestride jobbet. Efter med stor succes at have rekrutteret trænere internt i en årrække er det sundt at få en velkvalificeret træner ind til at se på vores talentudvikling med friske øjne og bidrage med nye impulser," siger EfB's ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård.
Jens Letort, 50 år, er cand.scient. med matematik som hovedfag og idræt som bifag fra Odense Universitet i 1990. Han indledte trænerkarrieren i 1998 i fynske Fjordager IF og har siden været træner på deltid i flere fynske klubber og sin nuværende hjemby, Kolding. Han opnåede i 2011 den højest opnåelige træneruddannelse, P-licens, på hold med Niels Frederiksen og Michael Mex Pedersen.
"Jeg glæder mig til at afprøve at beskæftige mig med fodbold 100 procent og få tid til at gå i dybden med tingene. Esbjerg er et superligahold og et regionalt fyrtårn med en enestående talentudvikling. Desuden har det spillet ind på min beslutning, at jeg kommer til at arbejde sammen med spændende personer med en god indbyrdes kemi, som jeg ser frem til at sparre med, lære af og måske også give lidt igen. I mit daglige virke som gymnasielærer og fodboldtræner på deltid har jeg været vant til at arbejde med unge mennesker, jeg taler deres sprog og har ambitioner på deres vegne," siger Jens Letort.
Som A+-træner bliver han EfB's overordnet ansvarlige for at udvikle de bedste spillere i årgangene U16-U21 og for at holde kontakten til DBU, der i samarbejde med Team Danmark står bag A+-systemet. Jens Letort har trænet fodboldhold i alle aldersgrupper.

Publiceret 06 August 2014 09:45