I fire dage har Esbjerg været vært for en maritim fest af dimensioner.

I fire dage har Esbjerg været vært for en maritim fest af dimensioner.

Skibene var lastet med fest

Lørdag blev The Tall Ships Races officielt skudt i gang. Det var samtidig startskuddet til en weekend fuld af fest og hundred-tusindvis af glade gæster, som ville tage de imponerende skibe i øjesyn fra første parket.

Af
Rune Weitling

Hold nu op, hvor er de imponerende! Selv os, der ikke har den store forstand på hverken sejl, motorer eller tovværk, bliver simpelthen bjergtaget af de storslåede skibe, der fra lørdag (nogle allerede fra onsdag, red.) lå side om side i Esbjerg Havn.
The Tall Ships Races blev for alvor skudt i gang - i bogstaveligste forstand med en kanon - lørdag eftermiddag. Borgmester Johnny Søtrup lignede mest af alt en glad dreng, der var sluppet løs i en slikbutik med en halvtredser på lommen, da han havde æren af at byde alle velkommen. Sejlere såvel som publikummer.
"Det her er en fest. En fest for alle, og en fest som vi håber, at vi kan få til byen igen i 2018, når vi fejrer Esbjerg Havns 150 års jubilæum," lød det blandt andet fra Johnny Søtrup.
Herefter kunne løjerne for alvor tage fat, og selv om solen næsten spillede for godt med både lørdag og søndag, så var det ikke noget, som kolde vand og fadøl ikke kunne få bugt med. Over alt var der sejlere, shantyfolk, sømænd og lyden af tudende skibssirener, mens børn og unge og kvinder og mænd i alle aldre promenerede frem og tilbage på kajerne med smil, der tydeligt bevidnede, at Tall Ships Race, er en begivenhed for alle.
Men Tall Ships Race og folkefest tager sig nu engang bedst ud i billeder, så 'sejl selv' en tur rundt i vores fotogallerier, som du finder under fotoserier her på siden.

null

Publiceret 06 August 2014 12:00