Team Esbjerg til Polen med kvalitetstrup

Med tre forstærkninger af international klasse og flere af klubbens egne helt unge spillere, der deltager i træningen, har Team Esbjergs sæsonforberedelser både kvalitativt og i bredden fået et løft.
"Som træner vil man gerne indarbejde nogle ting og spille til to mål med høj kvalitet. Vi har ikke haft behov for at spille træningskampe indtil nu, fordi intensiteten i træningspassene er så høj. Vi har ingen skadede spillere, ingen gravide og ingen på barsel, så indtil videre tegner det hele meget lovende," siger cheftræner Lars Frederiksen.
I denne uge får han og spillerne det første indtryk af, hvor langt de er nået efter godt to ugers hårdt arbejde bestående af syv-otte ugentlige træningspas suppleret med individuel træning. Torsdag går turen til Baltica Summer Cup i Polen, hvor Team Esbjerg fredag, lørdag og søndag møder stærke internationale modstandere.
"Turneringen i Polen skal hovedsageligt give alle spillere godt med spilletid, og selv om vi går efter at vinde hver kamp, vil vi ikke vinde det hele for enhver pris. Vore nye spillere vil få centrale pladser i forsvaret, og de er med i spilopbygningen og kontrafasen, så der er masser at arbejde med. Vi har trænet halvt håndbold, halvt fysisk, indtil nu, og der skal lige gå nogle kampe, inden vi har hurtigheden i fødderne," siger Lars Frederiksen.
Han er meget tilfreds med, hvad de nye profiler, Stine Bodholt Nielsen, Laura van der Heijden og Ida Bjørndalen, har vist på træningsbanen i de første uger af forberedelserne.
"Stine Bodholt er en spændende spiller, der har vist, at hun er landsholdsaktuel. Van der Heijden er også supergod på højre back, og hun har vist sine kvaliteter i både angrebs- og forsvarssspillet. Ida Bjørndalen kender jeg fra tre år i Vejen, og hun er en rigtig god forstærkning, som vi fik i sidste øjeblik. Ida glæder sig til at spille på et hold, hvor det meste ikke hviler på hendes skuldre i 60 minutter i hver kamp," siger Lars Frederiksen.
Team Esbjerg møder i åbningskampen fredag aften i Stettin værtsklubben Pogon Baltica og er i pulje med et andet polsk hold, Vistal Gdynia. I den anden pulje mødes norske Byåsen, Zaglebie Lubin og Laura van der Heijdens tidligere tyske klub, VfL Oldenburg.      
Team Esbjergs trup til Baltica Summer Cup 2014:
Målmænd: Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø
Venstre fløj: Susanne Kastrup Forslund
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest
Streg: Rikke Zachariassen og Stine Bodholt Nielsen
Bagspillere: Johanna Ahlm, Lotte Grigel, Estavana Polman, Susanne Madsen, Laura van der Heijden, Ida Bjørndalen og Emily Baunsgaard

Publiceret 06 August 2014 13:45