Varde får en popklub

Varde Popklub genopstår, i hvert fald for en aften

Af
Kim Schou

Den 25. oktober i år samles The Merchants sammen med venner i Arnbjerg til 50 års jubilæums koncert. Gruppen blev dannet i 1964 og havde deres første store officielle optræden på Varde Torv i forbindelse med afholdelse af den store byfest.
Først på året døde gruppens bassist Ole ”Nuller” Christensen desværre efter langvarig sygdom, hvilket er en stor sorg og tab for alle dem der stod ham nær.
Alligevel er det lykkedes at samle de øvrige medlemmer der spillede i den meget berømte pop/pigtrådsorkester.
Tom Petersen, Bent Arildsen, Leif Kamedula, Anthony Bjerregaard og Dan Martiny.

Pudser formen af

"De er virkelig i gang med at pudse formen af så de er klar til den store aften. Udover The Merchants kommer også orkestret ”Touch of Shadows” med Anthony Bjerregaard som front sanger," fortæller arrangør, Gustav Petersen.
De 2 Jyder, Anthony & Marius optræder også med bl.a. ”Da Farfar var ung” og "Hvem vil bo på Christianshavn". Kendte numre den dag i dag," tilføjer Gustav Petersen.
"Det bliver en stor aften og minderne fra 60'erne vil vælte frem blandt alle deltagere. Så vil man tænke tilbage på Ungdomsgården på Pramstedvej. Her afholdtes hver torsdag aften koncert med dans, og der var altid propfyldt med unge mennesker. Det var alkoholfri koncert, men det afholdt ikke de unge fra at komme," tilføjer han.
"Måske der blev drukket en enkelt pilsner ude bagved, men der var skarp kontrol," griner Gustav Petersen.
Det var altid fra 20.00-23.00 og det sidste kvarter var der ”kinddans” til de mere stille numre.
"Her husker jeg ”Donna” som blev spillet så flot, at man troede det var Ritchie Valens selv, der fremførte den," lyder det nostalgisk fra Gustav Petersen.
Merchants spillede sammen med de store internationale navne, og var fast inventar ved de store koncerter i Arnbjerg, arrangeret af Varde Beat Center, på Bibbis Snack Bar

Stor tilslutning

Der er allerede 225 tilmeldte til arrangementet, så der er rift om at få en plads.
"Nyheden har spredt sig via elektroniske medier. Mange vil benytte lejligheden til at møde gamle kammerater, der kommer sågar deltagelse fra USA af en gammel Vardedreng Niels Nygaard samt mange andre bosat i hele Danmark," slutter Gustav Petersen.
Det har ikke været muligt at arrangere dette kulturarrangement uden støtte fra gamle Varde venner/firmaer der selv har oplevet de glade 60'ere:
Hotel Arnbjerg, Westwind, Kaster & Jessen, Alexandersen & Siersbæk, Grindsted Betonvarefabrik, Arnbjerg Pavillonen I/S, Esbjerg Cylinder Service samt Glenco.
Man kan tilmelde sig via mail til: vardepopklub@mail.dk, og hele programmet kan ses på Facebooksiden.

Publiceret 06 August 2014 08:00